avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... imi raspunde si mie cineva? Organizare spectacol
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

imi raspunde si mie cineva? Organizare spectacol

Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: eu si sotul meu suntem solisti de muzica populara.Vrem sa organizam un spectacol pe 20 iulie in satul sotului meu(in Moldova).Nu primim ajutorul nimanui.Organizam totul pe banii nostri.Vom percepe o mica taxa de intrare:15 ron cuplu, 10 ron persoana, macar pentru a ne "scoate "benzina pana acolo.Spuneti-mi va rog , pentru ceea ce vrem sa facem avem nevoie de ceva aprobari de la primarie sau din alta parte?

Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 16:54, 7 Iulie 2011
Intrebati la primaria din sat, sunt cei mai avizati.
Stimata doamna, Sunt doua aspecte implicate.
Pe de o parte:
Orice persoană care organizează o manifestare artistică, o competiţie sportivă sau altă activitate distractivă în România are obligaţia de a plati impozitul pe spectacole.
Impozitul pe spectacole se plăteşte la bugetul local al unităţii administrativ-teritoriale în raza căreia are loc manifestarea artistică, competiţia sportivă sau altă activitate distractivă, in cazul dvs. la primaria comunei/satului.
Persoanele fizice şi persoanele juridice care organizează manifestări artistice, competiţii sportive sau orice altă activitate distractivă, cu caracter permanent sau ocazional, datorează impozitul pe spectacole, calculat în cote procentuale asupra încasărilor din vânzarea abonamentelor şi biletelor de intrare sau, după caz, în sumă fixă, în funcţie de suprafaţa incintei, în cazul videotecilor şi discotecilor.
Impozitul pe spectacole se plăteşte lunar, până la data de 15, inclusiv, a lunii următoare celei în care se organizează spectacolul, la bugetele locale ale comunelor, ale oraşelor sau ale municipiilor, după caz, în a căror rază de competenţă se desfăşoară spectacolele.
Cu excepţia videotecilor şi discotecilor impozitul pe spectacole se calculează prin aplicarea cotei de impozit la suma încasată din vânzarea biletelor de intrare şi a abonamentelor.
Cota de impozit se determină după cum urmează:
a) în cazul unui spectacol de teatru, ca de exemplu o piesă de teatru, balet, operă, operetă, concert filarmonic sau altă manifestare muzicală, prezentarea unui film la cinematograf, un spectacol de circ sau orice competiţie sportivă internă sau internaţională, cota de impozit este egală cu 2%;
b) în cazul oricărei alte manifestări artistice decât cele enumerate la lit. a), cota de impozit este egală cu 5% .
Persoanele care datorează impozitul pe spectacole stabilit în conformitate cu prezentul articol au obligaţia de:
a) a înregistra biletele de intrare şi/sau abonamentele la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale care îşi exercită autoritatea asupra locului unde are loc spectacolul;
b) a anunţa tarifele pentru spectacol în locul unde este programat să aibă loc spectacolul, precum şi în orice alt loc în care se vând bilete de intrare şi/sau abonamente;
c) a preciza tarifele pe biletele de intrare şi/sau abonamente şi de a nu încasa sume care depăşesc tarifele precizate pe biletele de intrare şi/sau abonamente;
d) a emite un bilet de intrare şi/sau abonament pentru toate sumele primite de la spectatori;
e) a asigura, la cererea compartimentului de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale, documentele justificative privind calculul şi plata impozitului pe spectacole;
f) a se conforma oricăror altor cerinţe privind tipărirea, înregistrarea, avizarea, evidenţa şi inventarul biletelor de intrare şi a abonamentelor, care sunt precizate în normele elaborate în comun de Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, contrasemnate de Ministerul Culturii şi Cultelor şi Agenţia Naţională pentru Sport.
Pe de alta parte:
Ne referim la statutul dvs. de liber profesionist, care obtine venituri din activitati independente/drepturi de autor, care trebuie sa se inregistreze si sa-si declare veniturile ce vor fi supuse impozitului pe venit, cf.prevederilor codului fiscal. (in cazul dvs, veniturile obtinute din reprezentatia oferita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe aplicabile biletelor la un eveniment Sdragos Sdragos Buna ziua, as dori sa organizez impreuna cu alte 3 persoane fizice un eveniment (petrecere) cu acces pe baza de bilete pentru ~300 de persoane. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Impozite Krisz Krisz Partiile de schi au obligatia de a plati impozit pe spectacol? Art. 275 cod fiscal nu prevede expres. Multumesc! (vezi toată discuția)
Declaratie de impunere pentru stabilirea impozitului pe spectacole invidiaevent invidiaevent Buna ziua, As dori sa aflu cui se adreseaza legea 571/2003, referindu-ma la acest articol: ART. 275 Reguli speciale pentru videoteci şi discoteci (1) În ... (vezi toată discuția)