avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general organizare banchet
Discuție deschisă în Contabilitate în general

organizare banchet


As dori sa aflu prin amabilitatea dumneavoastra daca pot fi delegata ca persoana fizica de catre un grup de elevi in vederea organizarii banchetului( rezervarea restaurantului, alegerea meniului, cumpararea bauturilor care nu sunt incluse in meniu , contract cu restaurantul si eu ca persoana fizica etc) fara sa fiu platita de acestia.Ce formalitate trebuie sa stabilim in caz ca este vreun control la restaurant si ma intreaba careva care este rolul meu sau daca am primit vreun ban ? formular de delegatie?
va multumesc,

Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 18:19, 2 Aprilie 2009
MOdelul de contract este cel pe care-l foloseste in mod uzual restaurantul, aceasta nu insemna ca trebuie sa-l acceptati in forma in care va este furnizat - va trebui sa-i negociati clauzele.
Referitor la obligatiile declarative privind venitul obtinut v'am precizat la litera a cum se procedeaza: impozitul pe venit se retine la sursa (adica de catre platitorul de venit, in cazul dvs. Scoala) si este de 16%, el este un impozit final (adica nu aveti nici o obligatie declarativa).
In general nu scoala ca institutie prin conducerea ei se implica ci parintii aduna banii si delega un alt parinte care sa se ocupe si se face doar o imputernicire sau delegatie simpla cu predare si primire de suma respectiva de bani si raspunderea ca persoana se va ocupa.Este la fel cum va spuneam ca la nunta adica nasul mare , mirii sau cine o fi se ocupa de organizare (in cazul cand organizarea nu este facuta de o firma.).Alteori parintii hotarasc ce parinte se ocupa de banchet se aduna banii si cu asta e tot. si pentru efortul facut ii lasa acestuia 40-50 lei.Asta intrebam eu daca pot eu organiza fara acte oficiale din partea scolii ci doar o imputernicire simpla de la parinti iar daca ei imi dau 50 lei eu ce sa fac nu-i iau??
deci...poate veni cineva seara la banchet sa ma intrebe cum am organizat eu numai cu aprobarea parintilor atata timp cat am manevrat niste bani (??? ptr bautura , prajituri fructe etc pe care nu le luam de la restaurant ci se cumpara) asta este intrebarea mea.
Multumesc.
Raspunsul meu a fost formulat in conditiile legislatiei aplicabile in Romania, in acest context am presupus ca veti face Conventia civila cu SCOALA care v'ar fi angajat, v'ar fi dat baniii pentru prestatia facuta nu inainte de a va retine la sursa impozitul pe venitul obtinut de dvs.
Pentru a va incadra in limitele contextului legal invocat de mine mai sus, contract, venit, impozit retinut la sursa, etc. ar trebui sa parcurgeti niste etape care (in acest cotext al organizarii unui simplu eveniment scolar, care se organizeaza de cand lumea de catre parinti fara contract intre parintele organizator si parintii coparticipanti - si in vremea de azi si in vremuri revolute (comuniste)) etape care presupun urmatoarele:
- Constituirea unei asociatii a parintilor din SCOALA x CLASA x...;
- Inregistrarea acestei asociatii ca si asociatie non profit;
- strangerea cotizatiior;
- inregistararea cotizatiilor in evidenta asociatiei;
- organizarea contabilitatii asociatiei;
- intocmirea contractului intre dvs. si Asociatia parintilor;
- ridicarea banilor din casieria asociatiei;
- justificarea cheltuirii banilor cu : contractul cu restaurantul, etc.
....... (suntem deja intr-o piessa de Eugen Ionescu)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua.aș dori să mă lămuriți și pe mine vis-a vis ... zapa zapa Bună ziua.Aș dori să mă lămuriți și pe mine vis-a vis de situația pe care urmeaza să v-o descriu:fiul meu este elev in clasa a 8-a.Anul acesta ... (vezi toată discuția)
Teapa la nunta cu 200 de milioane de lei vechi ce se poate face? daianara1988 daianara1988 Buna seara si va multumesc ca am posibilitatea pentru a va adresa o intrebare pe acest forum..... Parinti mei si-ai deschis acum 2 ani un restaurant in ... (vezi toată discuția)
Infiintare after school prin asociatia de parinti carmen2010 carmen2010 In urma cu 2 ani am infiintat o asociatie de parinti la o scoala din Bucuresti, ea functionand si in prezent. Scopul asociatiei era de a sustine activitatea de ... (vezi toată discuția)