avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Activitate eduard_eduard

Activitate eduard_eduard

Răspuns la discuția am furat--(gainarii)
Un EXEMPLU de functionare a instututiilor statului:
sambata 21 martie mi s-a facut proces verbal in urma unui furt dintr-un magazin in germania( MP3 player in valoare de 19EU---nu intru in amanunte)
Marti 23 martie am primit in posta o instintare din partea politiezi si un formular pe care trebuia sa-l complectez.
-am intarziuat pe cat posibil depunerea actelor la politie caci nu stiam exact ce sa scriu si care va fi urmarea, pana la urma inainte cu 2 zile de expirarea termenului de depunere a actelor l-am cautat personal pe comisarul care se ocupa de cazul meu si i-am inmanat actele.
-la 5 zile dupa ce am depus declaratia la politie am primit acasa instintarea din partea procuraturii: s-a dispus incetarea urmaririi penale, atragandumi-se atentia ca la urmatoarea fapta nu mai beneficiez de acesta clementza. Totodata nu am platit nici o amenda.

Tocmai am fost in romania pentru 4 zile timp in care am dus o lupta colosala cu birocratia romaneasca, sper sa se ajunga si in romania la o situatie cat mai normala in ceea ce priveste institutiile statului.

Multumesc interlocutorilor, si sper sa nu mai "calc" vreodata pe astfel de situri:)
o amenda penala incasata in germania se inregistreaza si in cazierul din romania?
Tot nu m-am lamurit cum e cu amenda penala incasata in germania, doi juristi din germania mi-au spus ca nu apare in cazierul din romania deoarece infractiune a fost comisa pe teritoriul germaniei.

No cum e pana la urma povestea cu amenda?
as dori sa va relatez o intamplare reala si modul de actiune al politiei romane.
Intr-o comuna mica in muntii apuseni s-a furat dintr-un adapost de animale doua bucati de 3ml de "valaie-farfurii pt porci:D) din fier destul de gros(numa bun de fier vechi) si cateva bucati de tabla zincata.
Pagubitul s-a dus sa anunte politia. Raspunsul politiei: noi deschidem ancheta pe cazul asta dar s-ar putea sa luati si dumneavoastra amenda caci exista o lege care va obliga sa va asigurati bunurile si dv nu le aveati asigurate SI tot din gura politaiului> daca venim si nu gasim bunurile respectiv, adica nu gasim faptasul, dumneavoastra va trebui sa decontati deplasarea politiei(inclusiv benzina).---persoana care a depus plangerea e o persoana simpla de 60 ani si credula---motiv pt care nu a mai depus plangerea.
Ulterior faptasul a fost identificat de proprietarul buburilor, gasindu-se bunurile respective in curtea faptasului. S-a anuntat politia pt a se putea recupera bunurile si a se evita eventuale conflicte fizice. Ulterior pagubitul dandu-si seama de situatia precara a faptasului s-a dus la politie cu intentia nu face faptasul inchisoare. POLITIA a spus> datorita faptului ca valoarea declarata a bunurilor este de numai 500 ron, faptasul nu intra sub incidenta codului penal si il sanctionam numai cu o amenda,
De asemenea bunurile respective au fost transportate cu ajutorul altei persoane(cu carutza clei dea 2 persoane---complice) Complice care a primit in schimbul ajutorului jumate din bunuri.........DAR complicele respectiv nu a fost sanctionat de catre politie. Fapta s*a petrecut pe timp de noapte, autorul incalcand propritatea demarcata prin gard si fortand lacatul incintei respective.
VREAU sa merg la politai sa-l iau un pic la rost, banuiesc ca sunt in drept, ce ziceti?
P.S. nu doresc rau faptasului ca vai si amar de capul lui,,,,,dar revolta mea este impotriva modului de actiune al politiei.
Cum e posibil ca un furt calificat sa fie judecat de catre un incompetent de sef de post? si plus de asta mai e si un faptas care se plimba prin satul respectiv fara nici o remuscare.....
Daca e cineva pe acest site in drept sa cerceteza cazul sa ma contacteze pt ai da datele perosnelor.........judetul e
ALBA.
VA ASTEPT ORICUM PARERILE