avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda penala, cand e curat cazierul?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda penala, cand e curat cazierul?

buna, am o amenda penala pt furt din magazin
la cat timp dupa ce am platit-o se sterge cazierul(reabilitare de drept)?
pot sa cer reabilitare judiciara la 1 an sau 6 luni dupa data achitarii amenzii?
poate sa mi se refuze angajarea din cauza cazierului? chiar daca nu mi-a fost ridicat drept de a profesa vreo meserie anume...?
pot parasi tara daca am in cazier aceasta amenda penala?

merci mult
Cel mai recent răspuns: Cata Alex , utilizator 18:18, 23 Ianuarie 2019
in 3 ani sunteti reabilitat.
pana atunci avetiaceea pata pe cazier.
puteti munci, daca va angajeaza avand cazier.
puteti pleca din rom. fara probleme.

av.m.vasilescu
legal, mi se poate refuza angajarea pe baza cazierului? nu mi se incalca dreptul la munca? daca instanta nu a dispus anumite interdictii pe baza faptelor mele atunci poate un angajator sa ma refuze avand baza legala?
Acuma intaleg eu ca poate sa ma refuze dar sa nu-mi zica ca din cauza cazierului........dar ma intereseaza daca are acoperire legala sa faca asta?
rebilitarea prin instanta nu o pot face mai repede de 3 ani?

merci
In conformitate cu prevederile codului penal:
ART. 134
Reabilitarea de drept
Reabilitarea persoanei fizice are loc de drept în cazul condamnării la amendă sau la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte un an, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit nicio altă infracţiune.

Deci, nu se poate sa fiti reabilitat mai repede de 3 ani.
In legatura ciu cerinta unor angajatori de a solicita cazier la angajare , nu consider ca se incalca dreptul la munca....ci doar o forma de protectie pentru angajator.

o amenda panala intr-un stat UE(germania), apare si in cazierul din romania?
da apare, deoarece sunt diferite acorduri intre tarile u.e

Alte discuții în legătură

Furt in germania User999 User999 Buna ziua. In urma cu 2 ani, mai exact in 2013, imperuna cu un pireten a sustras bunuri dintr-un magazin Real din Germania in valoare de 100-130 euro.Mentionez ... (vezi toată discuția)
Amenda penala razvannell razvannell in cat timp trebuie platita amenda penala ?daca o platesc in iulie august ce se poate intampla?mi-a venit de plata 500 lei pt furt calificat. (vezi toată discuția)
Reabilitare always always Buna ziua, Am si eu un cazier pt furt din magazin, au trecut 2 ani de zile de la incident. Am primit o amenda de 3 mil la data respectiva si nimic altceva. ... (vezi toată discuția)