Buna ziua,
In ce conditii pot pleca de la o firma si sa pot beneficia de ajutor de somaj ?
am vechime de 9 ani.Nu sunt dat afara pt ca am facut ceva "rau", ci doresc incetarea ctr. de munca cu acordul partilor. Dar primesc ajutor de somaj ?
Va multumesc !
Buna ziua,
As dori sa aflu mai multe informatii pentru urmatoare situatie ... "viitoarea mama" a fost disponibilizata incepand cu 01 Oct.2013,are vechime de aprox.5 ani si nu a avut intreruperi (de cotizatie CAS/CFS) in toata aceasta perioada.In cazul in care va ramane insarcinata ea va beneficia de vreun ajutor de la stat (dupa nastere), asa cum li se acorda celor angajati ? (12/24 luni) si daca da, care este durata si
cuantumul sau formula de calcul al indemnizatiei primite.
Va multumesc!
Buna ziua,
As dori sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o persoana a infiat un copil de la 6 zile(in prezent are 2 luni).Ea a renuntat la locul de munca full time pe care-l avea(asistenta medicala) pentru a avea grija de copil si pentru a primi indemnizatia de ingrijire.Concomitent cu activitatea de asistenta medicala ,ea preda cursuri la o scoala postliceala sanitara part-time(cu toate actele in regula).Intrebarea mea este : persoana in cauza are dreptul de a mai profesa part-time(la scoala post-liceala) si in acelasi timp sa primeasca indemnizatia de ingrijire a copilului ? Va rog sa-mi precizati articolul si aliniatul din codul muncii pentru aceasta problema.
Va multumesc!
PS: Discutia am lansat-o initial(gresit) pe alta sectiune a forumului si nu am primit raspuns.
Am inteles. Este posibil sa tin permisul la mine(daca Politia nu vine sa mi-l ia), fara a circula in perioada cu pricina? Intreb asta doar ca sa ma scutesc de drumuri suplimentare si pierdere de timp pe la Politie.
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua. As dori o lamurire/indrumare ...ce trebuie sa fac in cazul in care mi s-a suspendat permisul pe perioada de 30 zile. Am fortat un semafor(trecand pe un "galben tarziu") si m-au vazut. Procesul verbal a fost intocmit si am primit 2 pct. de amenda. Am achitat c-val amezii in decurs de 48 ore( doar 60 lei).Mi s-a spus ca incepand cu data de X ale lunii nu mai am dreptul sa conduc timp de 30 zile calendaristice.Trebuie sa fac ceva anume , in afara de a duce o copie dupa chitanta la Politie?
Precizez ca permisul de conducere este inca in posesia mea, si de la agentul constatator am primit doar PV.
Va multumesc.
Buna ziua,
Vin la d-voastra cu o problema pe care o are un prieten .
Locuiste la casa si are montat in 2001 2(doua) contoare electrice diferite , unu pt 220V si altul pentru 380V.Contractul a fost facut pentru cel de 380V si implicit in baza lui a primit facturile pentru energia electrica consumata.El a presupus ca valoare facturii care ii era emisa este pt. energia consumata cumulata de pe cele 2 contoare, insa acum 1 luna a primit vizita unor angajati E-On pt reinnoirea contractului(380V) si a aflat cu stupoare ca nu i s-a intocmit un contract pentru celalalt contor(220V).S-au verificat dispozitivele de masurare a energie electrice si nu s-au constatt nereguli la sigilii sau de alta natura.
Angajatii E-on care au fost prezenti i-au sugerat prietenului meu ca va fi nevoit sa achite toata cantitatea de energie electrica pe ca re a consumata in perioada 2001-2009 (valoarea ajungand la aprox. 30-35mil. lei vechi).
Este legala aceasta masura pe care i-au sugerat-o acei angajati . Cum trebuie sa procedeze in aceasta situatie ?
Va multumesc!
Am inteles.
Am pus aceasta intrebare, deoarece la dosarul pt acordarea ajutorului de somaj este necesar copie dupa diploma de studiu.(aici era nelamurirea mea).
Va multumesc :D
Buna ziua. As dori sa-mi dati un raspuns la urmatoarea problema.
Lucrez din august 2006, iar in februarie 2007 mi s-a incetat contractul de munca(pe perioada nedeterminata) din motive de lipsa de activitate pe o durata de 2 luni de zile doar.La 1 aprilie 2007, am fost re-angajat pe acelasi post in aceeasi societate unde mi-am desfasurat activitate pana in prezent. Datorita crizei si problemelor financiare actuale se va suspenda intreaga activitate a firmei pe o perioada nedefinita.
Eu am terminat cursurile unei faculati acreditate,insa din motive personale nu mi-am putut da examenul de licenta.Tot ceea ce am de la ei, este o adeverinta in care se specifica faptul ca am finalizat cursurile. Acest lucru imi poate afecta dreptul la indemnizatia de somaj ? Specific ca pe toata perioada cat am lucrat , activitatea mi-a fost inreg. in cartea de munca si mi s-au retinut toate obligatiile catre stat.(CAS, CFS)
(daca sunt necesare alte precizari,le voi comunica ulterior)
Va multumesc !