avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ingrijire copil

Buna ziua,
As dori sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o persoana a infiat un copil de la 6 zile(in prezent are 2 luni).Ea a renuntat la locul de munca full time pe care-l avea(asistenta medicala) pentru a avea grija de copil si pentru a primi indemnizatia de ingrijire.Concomitent cu activitatea de asistenta medicala ,ea preda cursuri la o scoala postliceala sanitara part-time(cu toate actele in regula).Intrebarea mea este : persoana in cauza are dreptul de a mai profesa part-time(la scoala post-liceala) si in acelasi timp sa primeasca indemnizatia de ingrijire a copilului ? Va rog sa-mi precizati articolul si aliniatul din codul muncii pentru aceasta problema.
Va multumesc!

PS: Discutia am lansat-o initial(gresit) pe alta sectiune a forumului si nu am primit raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:32, 14 Septembrie 2011
Realizarea de venituri supuse impozitului pe venit pe perioada CCC duce la suspendarea platii acestei indemnizatii ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii superioare......un impediment? nushu nushu Buna ziua, Am o dilema in privinta ocuparii posturilor vacante scoase la concurs din cadrul spitalelor.Pentru toate posturile de asistent medical generalist ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copil pentru mamele eleve ContSters502421 ContSters502421 Buna ziua!Am si eu o intrebare ,sunt eleva in anul 1la scoala postliceala sanitara pt asistenti de farmacie,daca as ramane insarcinata si as naste in luna ... (vezi toată discuția)
Asistenta medicala versus sora medicala- grad principal roxana_ramses roxana_ramses Am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv, cui sa ma adresez!? Am absolvit Liceul Sanitar in 1983 si am lucrat pana in 1989( aprox. 5 ani si jumatate) ca ... (vezi toată discuția)