avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

Buna ziua. As dori o lamurire/indrumare ...ce trebuie sa fac in cazul in care mi s-a suspendat permisul pe perioada de 30 zile. Am fortat un semafor(trecand pe un "galben tarziu") si m-au vazut. Procesul verbal a fost intocmit si am primit 2 pct. de amenda. Am achitat c-val amezii in decurs de 48 ore( doar 60 lei).Mi s-a spus ca incepand cu data de X ale lunii nu mai am dreptul sa conduc timp de 30 zile calendaristice.Trebuie sa fac ceva anume , in afara de a duce o copie dupa chitanta la Politie?
Precizez ca permisul de conducere este inca in posesia mea, si de la agentul constatator am primit doar PV.
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2010
floby, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:29, 18 Ianuarie 2010
Ati putea formula o plangere contravențională în 15 zile de la data încheierii procesului-verbal de contravenție, contestând în instanță fapta dvs.
Daca doriri sa executati sanctiunea, adica sa nu aveti dreptul sa circulati o perioada de 30 zile, acum ar fi momentul, având în vedere vremea foarte urâtă și deloc favorabilă circulației cu autovehiculul propriu. În acest caz, după expirarea perioadei menționate, vă prezentați la poliție pentru a intra în posesia permisului auto.
Am omis faptul că nu v-a fost luat permisul auto. În această situație, vă prezentați la poliție pentru a preda permisul auto, ori va veni poliția să-l ridice de la dvs.
Am inteles. Este posibil sa tin permisul la mine(daca Politia nu vine sa mi-l ia), fara a circula in perioada cu pricina? Intreb asta doar ca sa ma scutesc de drumuri suplimentare si pierdere de timp pe la Politie.
Va multumesc pentru raspuns.
Daca sunt motive legale formulati contestatie in termenul legal.Vedeti daca rubricatia din procesul verbal este corect completata sau daca nu sunt completate rubrici si in functie de toate acestea,avand in vedere prev.art.16-17 din OG nr.2/2001,puteti cere constatarea nulitatii procesului verbal.
In situatie contrarie,mergeti la politie si depuneti permisul de conducere,pentru ca 30 de zile trec repede,iar vremea este asa cum este

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum contest actele intocmite de politist de la politia rutiera? macho33 macho33 Sunt politist si fac parte din Politia Judiciara. In decembrie 2008 in timpul serviciului am condus autoturismul din dotarea sectiei, neinscriptionat insa ... (vezi toată discuția)
Permisul de conducere geobotosani geobotosani Cu respect! Am si eu o mica problema.Cine cunoaste suceava si este sofer stie de intersectia dintre soseaua BurdujenI cu Uniri in sens giratoriu ,acolo este ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru permis auto ak47 ak47 Circulam din directia petricani ,am fost oprit la intersectie la colentina la ceas, pentru trecere la culoarea rosie la semafor !!! Mentionez ca am trecut pe ... (vezi toată discuția)