avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum contest actele intocmite de politist de la politia ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum contest actele intocmite de politist de la politia rutiera?

Sunt politist si fac parte din Politia Judiciara. In decembrie 2008 in timpul serviciului am condus autoturismul din dotarea sectiei, neinscriptionat insa echipat cu girofar si semnale acustice, Ma deplasam in interes de serviciu in regim de urgenta cu semnale acustice si luminoase. Intrand intr-o intersectie prevazuta cu mai multe benzi de circulatie si doua cai de tranvai, semaforul fiind la culoare Verde, la iesirea din intersectie am fost lovit din lateral in roata din dreapta fata de un autoturism ce circula cu viteza din dreapta si care nu a oprit la semafor. Din impact a rezultat vatamarea corporala a unui pasager din autoturismul respectiv si a mea. Politistul de la rutiera a intocmit un proces - verbal de cercetare la fata locului in care a mentionat doar declaratia celuilalt conducator prin care acesta spunea ca a patruns in intersectie la culoarea verde a semaforului, a vazut mai multe masini oprite la semafor insa el nu a oprit. Pasagerul a fost transportat cu salvarea la Spitalul Municipal iar eu de catre echipajul de politie care a efectuat cercetarea la fata locului, pe traseu declarand politistilor ce sa intamplat. Mie mi-a fost retinut permisul de conducere pt. art. 52 alin. 1(patrundere in intersectie la culoarea rosie a semaforului), luand in considerare doar declaratia verbala data de celalalt conducator auto la fata locului. Mentionez ca martor asistent in procesul-verbal a fost folosit proprietarul de drept al autoturismului cu care am avut incidentul. Dosarul a fost inaintat spre solutionare Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti care in luna Iulie 2009 a dat soliutie de Neincepere a urmariri penale. Cu rezolutia Parchetului m-am prezentat sa ridic permisul de conducere insa aici am constatat ca incepand cu data expirarii ultimei prelungiri a dovezii, adica 20 iulie mi se suspenda dreptul de a circula pe o perioada de 30 de zile. Am mers la Judecatoria Sectorului 3 unde am depus contestatie impotriva masurii dispuse de BPR, am obtinut certificat de grefa si m-am prezentat din nou la politie. Aici mi sa spus ca nu pot contesta aceasta masura si ca Judecatoria Sectorului 3 nu este competenta in acest caz.
Ce pot face in aceasta situatie? Mai pot contesta actele intocmite de catre BPR avand in vedere ca nu am luat la cunostinta de continutul acteleo intocmite de catre lucratorii biroului respectiv, acesta nu a fost completat la fata locului si nu am fost pus sa semnez, permisul fiindu-mi retinut fara a mi se elibera dovada in acest sens. Dovada mi-a fost eliberata dupa doua zile insa cu data retinerii.
Un sfat va rog, nu putem lasa Politia Rutiera sa decida dupa bunul plac cine e vinovat si cine nu este.
PS. Dupa 2 zile am cerut politistului care sa ocupat de caz sa ma puna in legatura cu celalalt conducator auto pt. ai da asigurarea autoturismului, acesta a scos telefonul din buzunar, a cautat in agenda acestuia si la sunat, cum este posibil ca dupa doua zile sa devina asa de apropiati incat sa-i memoreze numarul de telefon?
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 13:02, 18 Iulie 2009
Este stiut faptul ca, corb la corb nu-si scoate ochii...,dar acest lucru nu este valabil si in cazul de fata.Mai ales ca politisti de la rutiera sunt stat in stat si se conduc dupa alte reguli decit celelante structuri ale Ministerului.Exemplele sut graitoare si elocvente,mai ales ca in ultimul timp au fost scoase in evidenta tot mai multe cazuri ce coruptie in rindul acestei categorii profesionale.
Inclin sa va dau dreptate in situatia prezentata si consider ca legea va da dreptul de a apela la instanta...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis pentru ca nu am oprit la culoarea rosie a semaforului electric alex_s alex_s Buna ziua , Vreau sa depun o contestatie a procesului verbal care a hotarat retinerea permisului meu de conducere pentru o perioada de 30 de zile, va ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea video poate fi proba in instanta? Marian Jumara Marian Jumara Am avut un accident de circulatie .Am patruns pe culoarea verde a semaforului electric pe directia inainte, si dupa ce am trecut de centrul intersectiei am ... (vezi toată discuția)
Permisul de conducere geobotosani geobotosani Cu respect! Am si eu o mica problema.Cine cunoaste suceava si este sofer stie de intersectia dintre soseaua BurdujenI cu Uniri in sens giratoriu ,acolo este ... (vezi toată discuția)