avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Activitate translator29

Activitate translator29

Am avut o factura de plata la o companie de telefonie mobila. Nu am achiatat-o, au trecut mai ult de 3 ani de atunci, si acum imi trimit scrisori cum ca ma vor executa silit daca nu achit in 3 zile.:O Datoriile nu se prescriu dupa 3 ani? Executarea silita nu poate intra in aplicare decat dupa un proces?
Va multumesc pt raspuns.
Răspuns la discuția abuz de incredere?
multumesc pt raspuns!
nu este vorba de faptul ca nu dispune, si-a deschis un magazin cu banii mei. ea nu "dispune" de un an si jumatate de cand i-am dat, dar de fapt nu vrea sa mi-i dea.
martorii stiau foarte clar pentru ce erau banii, pt plata ratei la creditul facut pt magazinul respectiv, deoarece nu ne-am ascuns, s-a discutat clar in fata prietenilor si colegilor.
nu vrea sa mi-i dea, pur si simplu.
in final, ce trebuie sa fac in prima faza? sa gasesc un avocat, sa fac plangere penala ?
multumesc!
Răspuns la discuția abuz de incredere?
nici nu spune acum ca i-am dat, de cand i-am spus ca o voi da in judecata, dar nici nu spune nu. aceasta ultima conversatie o am salvata in calculator. banii pe care i-am dat sunt de fapt un credit bancar luat in noiemmbrie 2007, la care am platit pana acum si mai am inca 3 ani si jumatate, 190 ron lunar. ea mi-a dat doar 2 rate din acesti bani, atunci au fost si martori. nu stiu cum o pot determina sa plateasca aceasta rata, efectiv m-a blocat atitudinea ei . mi-a spus clar: nu ai acte cu mine, n-am de ce iti dau bani, asta tot pe corespondenta electronica. nu aveam cum sa fac acte cu ea, practic mancam din aceeasi farfurie, eram foarte apropiate, pana si prietenii nostri comuni au fost socati de atitudinea ei.
daca am imprumutat o suma de bani unei prietene fara sa fac vreun act, avand cu ea la momentul respectiv o relatie foarte stransa, foarte apropiata si aceasta refuza acum sa imi returneze banii ,pot sa ii fac plangere penala pe motiv de abuz de incredere? am martori care ne sunt prieteni comuni, nu sunt rude cu mine, stiu toata povestea cu lux de amanunte si care doresc sa depuna declaratie in favoarea mea. as avea vreo sansa in instanta sa se demonstreze ca i-am dat banii? de fapt, va intreb: cum as putea dovedi, in afara de inscrisuri pe care nu le am?

va multumesc!