avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita...?
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita...?

Am avut o factura de plata la o companie de telefonie mobila. Nu am achiatat-o, au trecut mai ult de 3 ani de atunci, si acum imi trimit scrisori cum ca ma vor executa silit daca nu achit in 3 zile.:O Datoriile nu se prescriu dupa 3 ani? Executarea silita nu poate intra in aplicare decat dupa un proces?
Va multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:02, 23 Februarie 2010
Prescriptia extinctiva opereaza in situatia in care in termenul de 3 ani creditorul nu isi manifesta interesul oficial de recuperare debit.
Cum dvs precizati "si acum imi trimit scrisori cum ca ma vor executa silit daca nu achit in 3 zile" ,verificati cu atentie si veti constata ca "scrisorile "in fapt sunt notificari .
In situatia in care nu solutionati de buna voie acoperirea debitului,recuperatorul in baza documentelor puse la dispozitie de creditor, va investi instanta de judecata cu actiune de emiterea somatiei de plata ,prin care in final urmeaza sa fiti executat silit.
Incercati contactare recuperator,si analizati variante favorabile dvs
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2010
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie datorie ifn si firma telefonie mobila AlMaria AlMaria Buna ziua, Situațiile sunt urmatoarele: 1. S-a luat un împrumut de la un IFN. A fost platit o perioada, apoi nu s-a mai achitat nici o rata, de cel ... (vezi toată discuția)
Notificari plata sau somatii! FLAVIA VLAD FLAVIA VLAD doresc sa stiu daca notificarile de plata sau somatiile de plata de la firmele de recuperare pot intrerupe termenul de trei ani de prescriptie exintiva? ... (vezi toată discuția)
Datorii-prescriptie RAZVY1975 RAZVY1975 an cat timp se prescrie o datorie fata de o banca daca esti persoana fizica (vezi toată discuția)