avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate adinarusu

Activitate adinarusu

Răspuns la discuția 3 succesiuni , un mostenitor
Va multumesc mult!
A fost mama la notar astazi si cu sfaturile dumneavoastra ne-am mai lamurit.
Vom proceda astfel :
1. declaram certificatul de deces al strabunicii la camera notarilor
2.continuam succesiunea bunicii ( sunt mase succesorale diferite ale bunicii si strabunicilor....bunica are prorietati in bucuresti, strabunicii in judetul arges )
3. am inteles ca declararea certificatului de deces duce la invalidarea procurilor surorii mele (date de strabunica )
4. mergem la notarul care a facut procura surorii mele sa-i cerem in scris refuzul de a o anula ( dar nu avem copie dupa procura, asa ca-i vom solicita si o copie ) si cu refuzul acesta mergem la camera notarilor.
Si in rest ...facand si vazand....
Va multumesc inca o data!
Sper ca e bine ceea ce ne-am gandt sa facem....
buna ziua!
Mama mea este unica mostenitoare a bunicii si parintilor acesteia (strabunicii).
Intai a murit strabunicul, apoi bunica, si acum si strabunica.
Pana in momentul de fata nu s-a facut nicio succesiune. De fapt mama depusese actele pt succesiunea dupa bunica inainte de a muri strabunica.
Dar acum notarul ne-a sfatuit sa facem succesiune intai dupa strabunicul, apoi dupa strabunica si bunica.
Pe noi ne intereseaza succesiunea dupa bunica intai , apoi restul dupa strabunici le vom face in timp pt ca este mai multa alergatura.
Intrebarea mea este daca mama are dreptul sa faca succesiunea in ce ordine vrea?Adica intai p a bunicii(a mamei ei ).

Si inca o problema : am o sora careia strabunica i-a facut procura de reprezentare in instanta....se pare ca a folosit-o la mai mult decat atat....in fine....cert e ca mama vrea sa anuleze toate procurile pe numele surorii mele si sa inregistreze certificatul de deces al strabunicii la curtea notarilor publici ( undeva pe str. Bertlot )....nu stiu de ce este asa complicat...dar a fost acolo si i s-a spus sa se mai gandeasca si nici macar certificatul de deces nu l-au inregistrat.

Va rog ....daca puteti sa ne dati un sfat...suntem total debusolate.....

A....mi-am amintit....mama s-a dus si la notarul care a eliberat procura surorii mele si acesta a spus ca el nu anuleaza nimic, ca nu se anuleaza, si nici copie nu a vrut sa-i dea....desi mama are succesiunea de nume....are act care sa ateste ca e singrul mostenitor ( ultimul descendent )....

O sa reiau punctele de interes :
1. poate sa faca succesiunile in ce ordine vrea?
2. cum poate anula procurile surorii mele?
3. trebuie inregistrat certificatul de deces al strabunicii la curtea notarilor?
Sau cum altfel se poate rezolva situatia asta....?

Va multumesc....Imi cer scuze pentru mesajul meu atat de lung....
Răspuns la discuția acte de stare civila
AVLIL a scris:

De la serviciul de stare civila din primaria de la locul nasterii bunicii...
Sunt cautari insa de facut daca nu gasiti inscris acolo tot ceea ce trebuie... cautati si la locurile unde s-a casatorit...

mersi mult pt raspuns
credeti ca se poate sa facem rost de certificate si prin corespondenta cu institutiile respective, deoarece ne este greu sa ne deplasam pana acolo.
Acum 2 ani bunica mea a murit. Mama mea vrea sa deschida succesiunea - e singura mostenitoare - insa nu avem acte care sa certifice faptul ca e fiica bunicii - asta deoarece bunica a fost casatoita de 2 ori, si a pastrat numele celui de-al doilea sot .Nu avem nici certificatul de nastere al bunicii, nici cele de casatorie sau divort. Avem doar certificatul de deces.
As vrea sa stiu prin ce metode poate sa faca succesiunea ( de unde putem obtine copii ale certificatelor ). De la Evidenta Populatiei se pot obtine ? Sau la ce alte institutii trebuie sa ma adresez?
Va multumesc.