avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte de stare civila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte de stare civila

Acum 2 ani bunica mea a murit. Mama mea vrea sa deschida succesiunea - e singura mostenitoare - insa nu avem acte care sa certifice faptul ca e fiica bunicii - asta deoarece bunica a fost casatoita de 2 ori, si a pastrat numele celui de-al doilea sot .Nu avem nici certificatul de nastere al bunicii, nici cele de casatorie sau divort. Avem doar certificatul de deces.
As vrea sa stiu prin ce metode poate sa faca succesiunea ( de unde putem obtine copii ale certificatelor ). De la Evidenta Populatiei se pot obtine ? Sau la ce alte institutii trebuie sa ma adresez?
Va multumesc.
De la serviciul de stare civila din primaria de la locul nasterii bunicii...
Sunt cautari insa de facut daca nu gasiti inscris acolo tot ceea ce trebuie... cautati si la locurile unde s-a casatorit...
AVLIL a scris:

De la serviciul de stare civila din primaria de la locul nasterii bunicii...
Sunt cautari insa de facut daca nu gasiti inscris acolo tot ceea ce trebuie... cautati si la locurile unde s-a casatorit...

mersi mult pt raspuns
credeti ca se poate sa facem rost de certificate si prin corespondenta cu institutiile respective, deoarece ne este greu sa ne deplasam pana acolo.
Prin intermediul unui cabinet de avocat solicitati sa va comunice extrasele de uz oficial de pe actele de stare civila cu toate mentiunile facute pe marginea actului de nastere .
Tot ce poate obtine avocatul poate obtine si omul singur.
Rareori insa, fara un dosar pe rol, se pot obtine astfel de acte... POate cu dovada unui dosar de succesiune la notar.
In functie de cat de bine puteti dv. motiva si proba interesul de a obtine acel act, faptul ca aveti un interes legal, le putet obtine.
Evident ca si prin corespondenta. Copii dupa actul mamei dv. de nastere, casatorie etc., certificatul bunicii de deces, carte de identitate, conformate cu originalul si cererea de extras.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare extras certificat bunic decedat razboi buna ziua, bunicul meu este decedat in prizonierat in al 2 lea ... MAYA2 MAYA2 Buna ziua, Bunicul meu este decedat in prizonierat in al 2 lea razboi mondial. In incercarea de a identifica locul decesului (acces la arhivele nationale ... (vezi toată discuția)
Schimbarea prenumelui mamei decedate de catre fiu miodana miodana Buna ziua, Vreau sa intreb cum se procedeaza in cazul in care prenumele mamei este gresit trecut in certificatul de nastere al fiului.Concret este vorba ... (vezi toată discuția)
Certificat casatorie dupa divort GEORGE STAHIESCU GEORGE STAHIESCU Buna seara, Sunt divortata de 4 ani si ma aflu in situatia de a ma recasatori insa cu un cetatean elvetian. Am furnizat Oficiului de Stare Civila elvetian ... (vezi toată discuția)