buna ziua ma intreb daca ma poate ajuta cineva: am auzit si eu de acest program prima casa ptr moment nu sunt in tara dar am cartea de munca ink la oficiul fortelor de munca inregistrat ca si cum as lucra in tara. intrebarea mea este urmatoarea.... in urma cu 3 ani am apelat la un credit de nevoi personale intre timp am plecat din tara si persoana pe care am consemnat sa imi plateasca ratele a intarziat plata si integ ca am intrat in crb sau ceva de genu la modul ca sunt in baza de date ca fiind rau platnic exista vreo sansa sa aplic ptr programul prima casa?
as mai avea o intrebare.... mama este vaduva nu ar trebui sa beneficieze de pensie de vaduva? la moartea tatalui a primit pensie de vaduva numai pe o perioada de 6 luni....
deci in principiu nu poate iesi la pensie decat in 7 ani jumatate chiar daca are limita de varsta? sau daca se face respectivul contract cu plata anticipata pe 7 ani poate sa iasa chiar din acest an , ? voi reveni cu mai multe amanunte deoarece am inteles ca avut totusi cativa ani in conditii grele de munca respectiv turnatorie deci probabil se schimba datele problemei.... oricum astept raspuns la primele intrebari .. ma multumesc mult imi sunteti de mare ajutor...
re deci principiul ar fii ca acel contract sa fie de 7 ani si 6 luni respectiv perioada necesara ptr a avea stagiul complet de cotizare ?? si inca o intrebare cum se pot dovedi concediile de sarcina si lauzie? ma scuzati poate nu am inteles eu tot contextull.....
buna ziua am si eu o nedumerire mama mea are 59 de ani si 20 de ani in cartea de munca am inteles ca se poate sa isi plateasca retroactiv anii lipsa pana la 30 de ani ma poate ajuta cineva cu sfat.? multumesc anticipat