avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Activitate sflori13

Activitate sflori13

Răspuns la discuția indemnizatie doctorat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum se va aplica art. 14 din legea 153, privind indemnizaţia de doctorat, pentru cadrele didactice care au echivalat deja doctoratul cu gradul I şi beneficiază în prezent de sporul de doctorat? Legea se aplică retroactiv? Vor fi nevoite să opteze între acordarea indemnizaţiei de doctorat şi gradul I?
Răspuns la discuția recuperare taxa auto
rosu gheorghe a scris:

Fiti mai clar(a) . Eu nu cred ca instanta v-a trimis asfel de raspuns ci AFP-ul vizat de dumneavoastra in actiune. Cu alte cuvinte, ceea ce ati primit poate fi intampinarea paratei.
Admiterea sau respingerea actiunii este hotarata si motivata numai de instanta.
Depuneti la tribunal cele ce vi se cer si dupa aceea vedeti ce se intampla la urmatorul termen si... mult scucces (pe care eu il vad ca si sigur)!


Am depus dosarul in 27 decembrie 2012 si am primit citatie pentru prima infatisare pentru data de 29 ianuarie 2013. Pe site-ul tribunalului Dambovita se mentioneaza "refuz solutionare cerere TAXA POLUARE", dar, totodata am primit o instiintare pe care scrie aceeasi formula si mi se cere sa depun chitanta in original si un timbru judiciar.
Daca am cerut judecarea in lipsa, tot voi fi citata la termenele de judecata?
Multumesc pentru raspunsul prompt.
Răspuns la discuția recuperare taxa auto
Dupa depunerea actiunii in instanta pentru recuperarea taxei auto am primit urmatorul raspuns: "refuz solutionare cerere TAXA POLUARE". Ce inseamna acest lucru? Nu este admisa actiunea? Se mai precizeaza ca trebuie depuse pana la 24 ianuarie urmatoarele documente:chitanta in original de achitare a taxei judiciare de timbru si un timbru judiciar de 0,3 lei.
Daca am urmat cursuri universitare de doctorat in perioada 2008-2011, aceasta perioada este recunoscuta ca vechime in munca si specialitate conform legii nr 1/2011, art. 164 (2)? De la universitate mi s-a comunicat ca HG 567 a fost abrogata.
Revin cu o intrebare si multumesc anticipat pentru un eventual raspuns.
In perioada concediului de ingrijire copil am voie sa inchei un Contract Civil pentru Prestari Servicii, fara a-mi fi afectata indemnizatia?
tudorvaleriu a scris:

1. - OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune ca indemnizatia pentru CCC se suspenda daca dvs. realizati venituri supuse impozitului.
- Ori, daca incheiati un CIM veti avea salariu, adica un venit impozabil si vi se va suspenda plata indemnizatiei pentru CCC.

2. - Va recomand sa puneti in balanta cele doua optiuni, sa stati acasa cu copilul pana la 2 ani sau sa va desavarsiti pregatirea profesionala.
- Amandoua in acelasi timp nu se poate.

3. Dar nu strica sa faceti o intrebare si la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.



Multumesc!
Buna ziua,
Am cateva nelamuriri si, va rog, sa ma ajutati cu intelegerea prevederilor legale in acest sens.
Ma aflu in concediu de ingrijire copil pana in septembrie 2012. Universitatea unde am absolvit doctoratul a castigat un grant de cercetare, in care am fost si eu inclusa. Acum trebuie sa incheiem un contract individual de munca pe o perioada de trei ani (pana in 2014), atat cat dureaza grantul.
Intrebarea mea este: din punct de vedere legal, am voie sa inchei un contract individual de munca in timp ce ma aflu in concediu de ingrijire copil? Exista riscul sa pierd indemnizatia?
Va multumesc!
Răspuns la discuția recuperare taxa auto
Buna seara,
Va rog sa-mi recomandati si mie un avocat din Targoviste pentru recuperarea unei taxe auto in valoare de 3200 lei , platita in decembrie 2008, pentru o masina adusa din Spania.
Va multumesc!
Răspuns la discuția recuperare taxa auto
O taxa platita in Targoviste in decembrie 2008 se poate recupera? Ceva recomandari?
Da, am primit ieri instiintarea conform careia firma a primit autorizatia Agentiei Nationale de Transplant. Drept urmare, am reluat achitarea facturilor. Pe aceasta cale, va felicit pentru solutionarea problemei!