avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suspendare contract celule stem (firma este anchetata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suspendare contract celule stem (firma este anchetata penal)

Buna ziua,
Ma aflu intr-o situatie dificila si, aparent fara iesire. Anul trecut am semnat un contract de recoltare si depozitare celule stem din cordonul ombilical la nastere cu o firma din Bucuresti. Dupa o luna de la nasterea copilului am fost vizitata de procurorii DIICOT care ne-au informat ca firma respectiva nu avea autorizatia Agentiei Nationale de Transplant si, prin urmare functiona ilegal. Din octombrie 2010 pana in aprilie 2011, desi am solicitat informatii privind cercetarile, Diicot nu m-a informat asupra evenimentelor. Intre timp, firma cu care am semnat contractul mi-a furnizat certificatele de procesare a celulelor stem si de criostocare. In lipsa stabilirii vinovatiei acesteia, firma putea sa-si desfasoare activitatea in continuare si am fost somata sa achit contravaloarea serviciilor oferite. Incepand cu luna februarie 2011 am efectuat plata lunara a ratelor aferente contractului. Pana in acest moment am achitat aproximativ 50 % din suma de 3600 de lei. Pe 8 aprilie Diicot a emis un comunicat sec prin care informeaza ca firma este acuzata de trafic de celule stem si a fost inceputa urmarirea penala a administratorilor, cauza urmand a fi judecata la Tribunalul Bucuresti. In ce sens va solicit eu acum sprijinul? As vrea sa stiu daca exista o prevedere legala care sa-mi permita suspendarea contractului pentru perioada procesului? Nu as vrea sa achit integral suma si apoi sa ma trezesc ca am platit aceste servicii fara a putea avea siguranta depozitarii celulelor in mod corect si real!
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: sflori13 , utilizator 10:59, 29 Aprilie 2011
Buna seara! Situatia dvs. este aparent fara iesire si deloc dificila, dupa cum probabil ati fost instiintata firma a obtinut autrizatia de Import-Export sange din cordonul ombilical de la ANT. In cazul in care nu ati primito pe mail o sa o postam pe site-ul nostru www.stemsafe.ro si puteti verifica si pe site-ul ANT-ului www.transplant.ro Ceea ce nu ati inteles dvs. este ca nu firma este acuzata ci fondatorii ei cu cele doua fete angajate la momentul respectiv. Firma, ca orice bun, poate fi instrainat, nu am de gand sa fac acest lucru, ca idee dvs. ati incheiat contractul cu firma. O sa va contactam pentru a relua platile confrm contractului pe care-l aveti! Pe de alta parte, din cate stiu eu cam toti clientii (16 la numar) care au incheiat contracte cu noi au intrebat direct in Spania si au primit raspunuri pozitive in legatura cu procesarea sangelui. P.S. Nici pe noi nu ne-a instiintat DIICOT-ul nimic, eu am aflat de la ziaristi faptul ca am fost trimisi in judecata. Trebuie sa-si faca si ei de lucru, nu? Numai bine!
Da, am primit ieri instiintarea conform careia firma a primit autorizatia Agentiei Nationale de Transplant. Drept urmare, am reluat achitarea facturilor. Pe aceasta cale, va felicit pentru solutionarea problemei!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii cu titlu gratuit daniela106 daniela106 Buna ziua ! Am fost castigatoarea unui concurs de stocare celule stem pt.o perioada de 18 ani si vreau sa va intreb daca notiunea de \"contract gratuit de ... (vezi toată discuția)
Celule stem - hotie. bună ziua, nepoțelul meu in vârstă de 3 ani si 7 luni, a ... voicuflori voicuflori Bună ziua, nepoțelul meu in vârstă de 3 ani si 7 luni, a fost diagnosticat la 1 an si 9 luni cu leucemie. Avea revoltate celule stem la nastere. Dupa ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract celule stem Elena Bz Elena Bz Buna ziua, As dori cum pot rezilia un contract de celule stem incheiat cu o clinică. I-am informat ca vreau sa reziliez contractul si au zis ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)