avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Reziliere contract celule stem
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Reziliere contract celule stem

Buna ziua,

As dori cum pot rezilia un contract de celule stem incheiat cu o clinică. I-am informat ca vreau sa reziliez contractul si au zis ca trebuie sa platesc taxa anuala de 120 Eur x 17 ani (cat a mai ramas in perioada contractuala). As vrea sa mentionez ca in contract scrie ca nu au voie sa-mi dea nici un contract sa-l semnez cand sunt in travaliu si ei exact asta au facut si contractul trebuie semnat de ambii parinti iar acesta este semnat doar de mine.

Multumesc pentru ajutor,

- Potrivit 2.17 din regulamentul forumului, nu discutăm persoanele fizice sau juridice implicate, ci doar speța în sine. -
Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2020
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti cu contractul la avocat pentru a fi analizat.
Nu este chiar asa simplu precum pare.
Sunt multe aspecte de analizat.
Contractele nu se semneaza ca sa le.reziliezi daca te razgandesti...
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna ziua,
Intr-adevar, este un contract pe 18 ani, dupa care copilul dumneavoastra decide daca il prelungeste sau nu. Conform contractului, intreruperea platilor nu presupune anularea ratelor ramase. Dar daca ambii parinti exercita autoritatea parinteasca, sotul dumneavoastra ar fi fost obligat sa semneze contractul. Poate daca reclama acest fapt, gasiti o portita de iesire.
Eu urmeaza sa semnez un astfel de contract saptamana viitoare si, curiozitatea mea este, daca nu va deranjeaza ... de ce doriti sa il reziliati? As dori si parerea unei persoane nemultumite, pentru ca argumente PRO am suficiente.
In mediul economic actual imi va fi foarte dificil sa platesc ratele. Si, in retrospectiva, a fost foarte parsiv modul in care am fost pusa sa semnez contractul, in sala de nasteri, cu 2-3 ore inainte sa nasc, in urma presiunilor moasei si a tipei de la clinică. Nu s-au dat prea multe explicatii dar nici nu eram in stare sa urmaresc rational o discutie. Mai mult decat atat, eu am vb cu sotul meu inainte de nastere si am hotarat sa nu facem prelevare de celule stem. Si oarecum m-am trezit ca am semnat un contract pe 18 ani din care nu pot iesi. Si este foarte frustrant. Iar cei de la clinică sunt nu sunt deloc deschisi la discutii.
Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2020
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul este contract si trebuie respectat.
Daca nu aveti ceva care sa va ajute veti pierde procesul.

In conditiile in care ati achita oricum este inutil sa vreti sa reziliati contractul si sa achitati banii...

Este posibil ca singura varianta sa fie aceea cu timpul la care ati semnat contractul.

Este irelevant ca, ati semnat doar dvs. contractul fara sot.

Contractul trebuie analizat de avocat cu mare atentie ca sa vada daca gaseste o chichita dar un studiu de caz la un avocat foarte meticulos va costa cat intreg procesul la un avocat care va incerca sa se judece la noroc.
Si o problema ar fi aceea ca daca pierdeti procesul riscati sa platiti si avocatul clinicii, respectiv onorariul de avocat.
Va spun acest lucru pentru ca multi oameni nu stiu cum se prezinta situatia in justitie si multi nu stiu acest lucru.

Deci, sa incercati un proces la noroc eu cred ca ar fi ca si cum ati juca la ruleta...si ati pierde nu numai toti banii pe 18 ani dar si banii dati la avocatul dvs., plus ca veti achita avocatul clinicii.
Nu este recomandabil sa va judecati la noroc ci in baza unei strategii distrugatoare pentru clinica care cu siguranta ca sta bine pe contract si nici nu se cunosc argumentele de ordin material si alte aspecte.

Daca ati vrea neaparat sa vedeti daca ati putea incerca sa va judecati ar fi recomandabil ca avocatul sa mearga sa vada cum decurge discutia cu ei in baza unei analize inteligente si sa afle anumite lucruri esentiale pe mai multe paliere juridice.Acest lucru nu ar insemna sa platiti procesul la avocat ci sa ii achitati doar o parte din analiza de caz, ceva mai mult decat o consultatie juridica deoarece avocatul va trebui sa va analizeze si contractul mai inainte de a merge sa vorbeasca cu ei.

- editare nume clinică -
Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2020
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am facut un contract de celule stem ... FlorentinaMihailescu FlorentinaMihailescu Buna ziua! Am facut un contract de celule stem cu regina maria intr-o maniera mai putin potrivita, moasele prezentand oferta in sala de travaliu iar ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract celule stem M.Mihail M.Mihail Bună ziua! Rog sfaturi in legătură cu următoarea speță: In anul 2020 am încheiat un contract de prelevare celule stem cu un spital privat (plata ... (vezi toată discuția)
Am făcut un contract pentru recoltare celule stem, dar proba a fost neconformă, contaminată și insuficientă. cu toate acestea nu reușesc să-l reziliez, ce mă sfătuiți? JuristAmator JuristAmator Am facut impulsiv un contract cu regina maria pentru recoltare celule stem. Proba este neconforma, contaminata si nici macar suficient sange recoltat. Am ... (vezi toată discuția)