avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract celule stem
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract celule stem

Bună ziua!
Rog sfaturi in legătură cu următoarea speță:
In anul 2020 am încheiat un contract de prelevare celule stem cu un spital privat (plata prelevare + prima taxa anuala plătite la naștere, urmând a plăti timp de 18 ani, anual, 150 euro)
Vrem să renunțăm la contract însă am găsit următoarea clauză: "PĂRINȚII/PĂRINTELE și/sau COPILUL au dreptul de a înceta unilateral contractul numai dacă acoperă integral costurile suportate de Banca, astfel cum sunt enunțiativ menționate la art. 4 de mai sus, PĂRINȚII/PĂRINTELE fiind informat că spațiul de depozitare este unic, banca înregistrând costuri de stocare până la finalul perioadei contractuale."
Menționez că, la momentul semnării, având în vedere situația pandemică ne-a fost făcută oferta prin telefon/email, am fost trimiși la maternitate pentru semnarea contractului, unde la recepție i-a fost înmânată soției mapa cu acestea. Ne-am uitat fugitiv (din păcate) peste ele în mașină, le-am semnat și predat la recepție. Consultantul nu ne-a oferit toate datele și nici nu a fost de față la semnare.
Aceasta clauza mi se pare abuzivă, având în vedere faptul că, am platit prelevarea, primul an de depozitare, iar prin renunțarea la acestea, acest spațiu de depozitare devine liber. Totodată, maternitatea sau altcineva nu a achitat taxa in totalitate până la vârsta de 18 ani, urmând a-și recupera banii.
Cum ma pot obliga sa achit un serviciu de care nu beneficiez? Mi se pare o constrângere și cred că undeva este o hiba prin care aceștia încearcă să își mențină clienții prin constrângere *mai bine plătești și le păstrăm, altfel oricum plătești și le distrugem*.
Rog ajutor in rezolvarea problemei.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:52, 7 Februarie 2022
Trebuie să mergeți cu actele la avocat.
Fără a se analiza contractul de avocat nu va puteți judeca.
Nu este asa simplu cum credeți și procesul nu este chiar ieftin.
Nici judecatorul nu poate judeca fără o analiza juridica completa.
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract celule stem Elena Bz Elena Bz Buna ziua, As dori cum pot rezilia un contract de celule stem incheiat cu o clinică. I-am informat ca vreau sa reziliez contractul si au zis ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Am făcut un contract pentru recoltare celule stem, dar proba a fost neconformă, contaminată și insuficientă. cu toate acestea nu reușesc să-l reziliez, ce mă sfătuiți? JuristAmator JuristAmator Am facut impulsiv un contract cu regina maria pentru recoltare celule stem. Proba este neconforma, contaminata si nici macar suficient sange recoltat. Am ... (vezi toată discuția)
Celule stem eleonorat2008 eleonorat2008 Buna, in feb 2014 am incheiat un contract de depozitare celule stem cu Cord Blood Center Romania, ulterior a intrat in insolventa. In noiembrie am primit prin ... (vezi toată discuția)