avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Activitate almi

Activitate almi

Răspuns la discuția concediere colectiva
Potrivit prevederilor din Codul muncii, asa ar reiesi, insa conform art. 80 alin. 4 din CCMUN, punand cap la cap toate termenele, mie mi-au iesit mai mult de 30 de zile.
Poate am calculat eu gresit, insa nu imi dau seama cum altfel ar putea fi interpretata expimarea: "..... cu conditia existentei a cel putin 5 concedieri de aceasta natura, cu cel putin 30 de zile inaintea expirarii perioadei prevazute la art 79, lit.c) din prezentul contract."
Răspuns la discuția concediere colectiva
Buna ziua,
Legat de subiectul in discutie, as avea si eu o nelamurire: in situatia in care sunt concediati 29 salariati in prima luna, 27 in a doua si asa mai departe, ce se intampla cu prevederile art. 80 alin. 4 din CCMUN?

"La stabilirea numarului efectiv de salariati concediati colectiv, vor fi luati in calcul si
acei salariati carora le-au incetat contractele individuale de munca din initiativa
angajatorului, din motive ce nu au legatura cu persoana salariatului, cu conditia
existentei a cel putin 5 concedieri de aceasta natura, cu cel putin 30 de zile inaintea
expirarii perioadei prevazute
la art 79, lit.c) din prezentul contract."
Va multumesc pentru raspuns.
Contract suspendat pe durata cercetarii disciplinare. Dar daca astazi a fost suspendat si maine aduce certificatul, cum se procedeaza?
Buna ziua,
As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care un salariat aduce un certificat de concediu medical in perioada in care are contractul de munca suspendat in vederea efectuarii cercetarii disciplinare.