avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere colectiva

un semn de intrebare: daca luna asta concediez 29 si peste 30 de zile alte 29 persoane se cheama ca nu e concediere colectiva?...din 300 de angajati....
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2009
Irina Havirneanu, Alte profesii
Cel mai recent răspuns: Instantlife , utilizator 14:41, 27 Aprilie 2009
Asa se cheama :)
Buna ziua.Teoretic avand in vedere dispozitiile art.68 lit.b din Codul Muncii aveti dreptate, intrebarea mea este in societate nu exista organizatii sindicale.
Vedeti ca daca concediati 29 de salariati din 300, mai raman 271 de salariati. 10% din acestia = 27 salariati (atatia puteti concedia a doua oara). La fel faceti calculul mai departe.
Buna ziua,
Legat de subiectul in discutie, as avea si eu o nelamurire: in situatia in care sunt concediati 29 salariati in prima luna, 27 in a doua si asa mai departe, ce se intampla cu prevederile art. 80 alin. 4 din CCMUN?

"La stabilirea numarului efectiv de salariati concediati colectiv, vor fi luati in calcul si
acei salariati carora le-au incetat contractele individuale de munca din initiativa
angajatorului, din motive ce nu au legatura cu persoana salariatului, cu conditia
existentei a cel putin 5 concedieri de aceasta natura, cu cel putin 30 de zile inaintea
expirarii perioadei prevazute
la art 79, lit.c) din prezentul contract."
Daca au trecut 30 de zile intre incetari se evita concedierea colectiva si obligatiile aferente.

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva ionutsoim ionutsoim La societatea la care lucrez urmeaza sa se faca concedieri colective. Din cate stiu eu voi fi una din persoanele disponibilizate. Problema este ca eu am un ... (vezi toată discuția)
Model preaviz Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Firma doreste sa se mute cu totul in alt oras. Asa ca vrea sa dea preavizul salariatilor existenti. Concedierea e din motive neimputabile salariatilor. Din ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva magyari magyari Care sunt drepturile, sau mai bine zis, care sunt obligatiile angajatorului fata de angajat, in cazul unor concedieri colective ? Care este situatia cu ... (vezi toată discuția)