Cei de la Raiffeisen sunt niste idioti. Am avut aceiasi situatie acum ceva ani, probabil card clonat, retrageri succesive de la sume mici catre mari prin internet. Cand am vazut am fost la banca, am sesizat neregula si inca o parte din bani nu erau retrasi, doar blocati in vederea retragerii. Am solicitat sa blocheze respectivele operatiuni deoarece e frauda si cu toate ca au inregistrat plangerea mea, dar au refuzat blocarea oentru sumele neretrase inca. Pana am ajuns acasa, au fost retrasi.
Cand am intrebat cum au fost facute cumparaturi online cu cardul meu fara sa dau eu acceptul prin token, au dat din colt in colt si au recunoscut ca e posibil, hackerii speculeaza anumite vulnerabilitati in sistemul informatic al bancilor. Aubspus ca in 30 de zile primesc banii inapoi. Au depasit termenul si pana nu i-am amenintat cu presa nu au virat banii. Cand le-am spus ca le aduc televiziunea la usa, in 10 minute mi-au ramburast toti banii sustrasi. O parte erau din descoperitul de cont si au avut tupeul sa perceapa dobanda pe suma respectiva. I-am taxat si pentru acest lucru, le-am cerut sa returneze suma, chiar daca era infima.
cflorin39
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Ai grija, totul.e o manipulare a patro ului pentru a pune mana pe bunul ipotecat. Banuiesc ca e vorba de un apartament. Imprumutul.respectiv oferit de o persoana fizica, suna a camatarie. Nu o sa mai ajungi sa achiti i.prumutul.si dobanzile in veci.
Presupun ca dumneavoastra a-ti facut ce a spus pretinsul vanzator al masinii si i-ati trimis o fotografie sau copie dupa ordinul de transfer. La western uniunion cat si la alte firme de acest gen, banii se ridica in baza unui cod inscris pe acel ordin si care se presupune ca e stiut numai de expeditor si destinatar. Dexi cel ce v-a pacalit, intrand in posesia unei copii a ordinului, a putut ridica banii in baza respectivului cod. E o teapa frecvent practicata, cand se pun la vanzare masini tentante la pret mic si se invoca diferite metode pentri a face un transfer de bani pe numele tau in tara respectiva,.
De ce sa fie tardiva?. Nu cred ca se stipuleaza undeva obligativitatea mersului la verificari. In plus daca reviziile nu au fost facute la Ford, ce sa verifici? La rar, doar de anul acesta se poate verifica online. Atata vreme cat vanzatorul a fost intrebat expres daca kilometrajul nu a fost dat inapoi si a sustinut ca nu, de ce nu poate fi considerata inselatorie intentionata?
ynocentta a scris:
Este tardiva pretentia cumparatorului
trebuia anterior incheierii documentelor de achizitie vehicul,potentialul cumparator sa desfasoare verificari temeinice prin agent economic autorizat care sa concluzioneze asupra starii tehnice a vehiculului
Buna ziua
Vin si eu aici cu urmatoarea problema.Anul trecut prin vara un prieten a cumparat o masina. Toate ok, pana acum cand a trebuit sa faca ITP-ul si acolo i s-a spus ca masina are kilometrajul dat inapoi cu aproximativ 150.000 km, de la ultimul ITP facut in 2017, pana in prezent. Cand a avut loc vanzarea , unde am fost si eu prezent, la intrebarea daca km afisati in bord sant reali, si nu a fost dat inapoi kilometrajul, vanzatorul a spus ca sant reali. Pentru acest lucru si numarul km afisati in bord la cumparare, pot depune eu marturie, fiind de fata. Cum trebuie procedat pentru a obliga vanzatorul sa plateasca despagubiri, deoarece la km reali, pretul ar fi fost mult mai mic. Sau sa ia masina inapoi si sa ramburseze suma platita, plus cheltuielile facute cu schimbatul distributiei ,, anvelopelor , deoarece acest lucru trebuia facut obligatoriu. E suficient sa fie facuta o plangere penala pentru inselaciune si in cadrul acesteia solicitate despagubirile sau e necesar inca un proces civil? Sant sanse de castig ?
cflorin39
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Era cumva vorba de un Ford Kuga? A aparut anuntul pe toate siteurile de profil din Ro, tipul raspundea numai la mesaje la anunt si solicita sa-ti transferi tu bani pe numele tau, iar lui sa-i trimiti o dovada ca ti-ai facut transferul. Greseala celor ce nu stiu ca banii se ridica in baza codului de pe ordinul de transfer si nu a numelui. Cand i-am spus ca de fapt incearca sa dea o teapa, a devenit ordinar si a inceput sa te injure in mesaje si tot felul de blesteme. Nasol daca ai picat in plasa, mai ales ca e vorba de o suma mare de bani.
Nu va suparati, dar nici dumneavoastra nu ati inteles ce doresc. Terenul nu este inscris in C.F. ca sa trebuasca rectificare C.F. Am nevoie de o rectificare tocmai pentru derularea tuturor etapelor de inscriere a terenului in C.F.
Sau poate gresesc eu. Nu vreau decit sa mi se spuna in limbaj avocatesc ce trebuie sa-i spun judecatoarei , sa inteleaga.
Buna ziua
Ma confrunt cu o problema. De la bunicul am primit prin donatie mai multe parcele de teren arabil extravilan, pe care anul trecut am intentionat sa le intabulez la cartea funciara. Mergind la o firma de specialitate pentru efectuarea documentatiei am avut o surpriza. Suprafetele din titlu la unele din parcele nu erau identice cu evidentele de la cadastru. Am dat declaratie notariala in care eram de acord cu diminuarea suprafetei, pentru una din parcele si aceasta a fost intabulata. Suprafata diminuata din aceasta, de fapt se regaseste in alte doua parcele invecinate, pe titlul de proprietate figurind mai putin.
Firma mi-a intocmit documentatia topografica ( schite cu masuratori) pentru a le depune la instanta unde am dat in judecata vecinii de brazda ( conform procedurilor) si am solicitat rectifiarea suprafetelor respective la valorile stabilite prin masuratori ( putin mai mari decit cele din titlul de proprietate).
Problema e ca trecut al 2-lea termen si judecatoarea habar nu are ce sa faca, nu a mai avut asfel de spete si tot aduce vorba despre suspendare. Nu cunostea nici ca o modalitate de modificare e prin declaratie notariala( pentru diminuare suprafete). Afirma ca e o tactica a firmelor de topografie. Nu cred ca a auzit de Ordinul 634/2006 al ANCPI .
Nici eu nu stiu ce sa mai spun si nu as angaja un avocat deoarece taxele sint mai mari decit valoare terenului ( 1500 mp).
Ma poate sfatui cineva cum sa-mi motivez actiunea, ce sa invoc, ce sa solicit, ca tot ce am cerut eu pina acum pentru judecatoare e de neinteles.
Multumesc