avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Activitate Daniela Bunghez

Activitate Daniela Bunghez

Răspuns la discuția Incompatibilitate
Multumesc pentru raspuns, articolul il stiu, eu am dat un exemplu concret si un ajutor la cazul in speta,
Răspuns la discuția Incompatibilitate
sunt functionar public, lucrez intr-un birou - proiecte cu finanțare internațională, în timpul meu liber mă pot angaja la o firmă care are nevoie de experți în fonduri europene, care nu are contract de colaborare cu primăria în care lucrez? dar care are neapărată nevoie de experți care să-i ajute în implementare într-un proiect de ex. POSDRU?


Răspuns la discuția functionari publici
#-oNu ca nu as fi inteles, multumesc pentru precizari- le stiam - problema este de interpretare - in cazul nostru- efectiv un nomenclator pentru intelegerea resurselor umane - nu a mea - ca avem capete luminate si toate persoanele enumerate de dvs la art.6 sunt functionari publici #-o sac
Răspuns la discuția functionari publici
As fi si eu curioasa unde ati gasit diferentierea intre functii si cum ar trebui interpretata legea 188, cine ar trebui efectiv sa fie functionar public - in ce domenii -si care personal contractual, dupa cate stiu eu nici unde nu spune clar ca in serviciul cutare si functia cutare trebuie sau nu sa fi functionar sau contractual?!?
Răspuns la discuția functionari publici
Si eu sunt tot functionar public si inteleg prin "alte sarcini date de superiorul ierarhic" doar acele sarcini care corespund specialitatii pe care o avem , ar fi culmea sa-mi de-a de exemplu sa fac treaba unui jurist sau unui colge de la urbanism - cand eu sunt contabil si lucrez la contabilitate-.Pot fi tot felul de sarcini care ar putea interveni pe parcurs si nu au fost incluse in fisa postului, dar care pot fi indeplinite de un contabil.
Nu gasesc corect ceea ce se intampla in tara asta, nu se poate sa nu primesti nici un raspuns, chiar daca ar fi fost un raspuns din acela evaziv deci ar fi frumos sa-i chemi in contencios, te inteleg foarte bine, in aceeasi situatie am fost si eu, acum vreo doi ani. In toata primaria eram doua persoane in aceasta situatie, ajunse pe ultima treapta a grupei si de ani buni ramase acolo, pentru ca nu exista un post vacant, in cele din urma cand au vazut ca fac scandal si intreb in stanga si in dreapta si i-am amenintat ca voi cere la ANFP un raspuns si ca vreau sa vad organigrama - ca doar nu este secreta din moment ce ar trebui sa fie pe adresa de site a primarie afisata- si-au adus aminte ca a plecat cu cativa ani in urma prin transfer o fata la Brasov si ar fi un post vacant-dar trebuie sa dam examen si care o lua din noi doua o lua- am invatat, l-am luat eu, am terminat intre timp facultatea, am promovat in clasa, am beneficiat de o crestere la salariu de aproape 9 %, singura data cand am beneficita si eu de promovari si lucrez deja de 10 ani aici, iar acum cu ocazia acestei noi legi a promovarii rapide cred ca din nou se vor face "aranjamente si interpretari are legii' asa cum ne-am obisnuit.
Daca acum sunt inspector principal treapta a II-a dupa un an de la ultima promovare as putea promova inca o treapta - deci voi fi inspector principal treapta I-
O colega de birou care s-a angajat in noiembrie 2007 pe un post vacant si cu incadrarea de inspector principal treapta a II-a, a beneficita de promovarea dupa un an si de la 1 ianuarie 2009 este inspector principal treapta a II-a ca si mine , dar va beneficia in vara de promovarea rapida si va ajunge inspector superior treapta a III-a dupa spusele doamnei fffffffffdragute de la resurse umane - ca asa e legea si au noroc unele persoane.
Acm intrebarea mea: Cum este corect sa se promoveze rapid? in lege nu se dau explicatii clare. Se poate sari peste doua trepte de salarizare odata? intr-un timp asa de scurt? Foarte frumos, unii stau si promoveaza anual cate o treapta iar altii au noroc de o lege si sar niste trepte?
Eu sincer, vad aplicarea unor lege dupa anumite norme:
AI ajuns la ultima treapta a unui grad de salarizare, poti promova rapid in grupa urmatoare dupa cel putin 6 luni de cand ai promovat in aceasta ultima treapta -daca ai urmat cursuri de calificare, de specializare in domeniul in care iti desfasori activitatea- nu?
Eu voi sta sa vad cum unele persoane abia venite poate , sau care au promovat acum 3 luni cum vor sari niste trepte si efectiv te vor sfida - ca asa se interpreteaza legea?
Cred ca toate legile in tara noastra sunt facute pentru a fi interpretate dupa bunul plac al unor persoane.
As dori sa vad si eu in normele de aplicare niste exemple clare si interpretari precise ale articolelor din lege, sau implicarea ANFP-ului in teritoriu, controale, sau macar in momentul in care ceri o clarificare explicarea cat mai clara a articolelor, nu citate cu articolele din lege, omul vrea sa i se raspunda cat mai clar la intrebari.
Ce parere aveti, vom avea si noi o salarizare unitara ?