avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incompatibilitate
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incompatibilitate

Vreau sa stiu daca exista vreo situatie de incompatibilitate atunci cand 2 soti ocupa in aceeasi comuna functiile de primar si director de scoala
Cel mai recent răspuns: Daniela Bunghez , utilizator 09:05, 3 Iulie 2013
Incompatibilitate nu, dar conflict de interese sigur exista.
In mod corect unul dintre Dvs. ar trebui sa demisioneze...
E penal ?
Starea de incompatibilitate nu este o fapta care sa atraga raspunderea penala, insa conflictul de interese da.

Art. 253.1 C.pen - Conflictul de interese
Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă.

Dispoziţiile alin. 1 nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative.


Deci, pentru unul mai greu de cap, oricat de corect ar fi (profesionalismul dintre cei doi soti), exista posibilitatea unei probleme cu DNA-ul?

Alte discuții în legătură

Functionarul public si fondurile europene dalina82 dalina82 Daca sunt functionar public (primarie) pot fi angajata pe un proiect european POSDRU, cu contract, norma fiind de 2-3 ore pe zi? Mentionez ca atributiile ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate sau nu? calinissimo calinissimo Buna ziua! Candidez pentru un post de functionar public si detin un SRL la care ocup functia de administrator (neremunerat).Sunt deasemenea si asociat ... (vezi toată discuția)
Functionar public angajat la ong andreea_das andreea_das Sunt angajata ca functionar public intr-o institutie de stat cu atributii in domeniul protectiei persoanelor cu handicap (coordonare metodologica centre ... (vezi toată discuția)