avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incompatibilitate
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incompatibilitate

Vreau sa stiu daca exista vreo situatie de incompatibilitate atunci cand 2 soti ocupa in aceeasi comuna functiile de primar si director de scoala
Cel mai recent răspuns: Daniela Bunghez , utilizator 09:05, 3 Iulie 2013
Nu cu DNA-ul , ci cu ANI.
sunt functionar public, lucrez intr-un birou - proiecte cu finanțare internațională, în timpul meu liber mă pot angaja la o firmă care are nevoie de experți în fonduri europene, care nu are contract de colaborare cu primăria în care lucrez? dar care are neapărată nevoie de experți care să-i ajute în implementare într-un proiect de ex. POSDRU?


Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei in exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi in mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei :

Art. 96. - (1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi in domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului
...
Multumesc pentru raspuns, articolul il stiu, eu am dat un exemplu concret si un ajutor la cazul in speta,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionarul public si fondurile europene dalina82 dalina82 Daca sunt functionar public (primarie) pot fi angajata pe un proiect european POSDRU, cu contract, norma fiind de 2-3 ore pe zi? Mentionez ca atributiile ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate sau nu? calinissimo calinissimo Buna ziua! Candidez pentru un post de functionar public si detin un SRL la care ocup functia de administrator (neremunerat).Sunt deasemenea si asociat ... (vezi toată discuția)
Functionar public angajat la ong andreea_das andreea_das Sunt angajata ca functionar public intr-o institutie de stat cu atributii in domeniul protectiei persoanelor cu handicap (coordonare metodologica centre ... (vezi toată discuția)