Da, avea rolul de curator, dar in contract mai sunt specificare urmatoarele:
- ca eu, cumparatoarea, voi intra in stapanirea de drept si de fapt aspra apartamentului vandut in raport cu vanzatorii, iar in raport cu mama mea, la decesul ei, deoarece ea beneficiaza de dreptul de uzufruct viager.
- ca mi s-a pus ca sarcina interdictia de instrainare a apartamentului pana cand implinesc varsta de 23 de ani, si de asemenea de a respecta dreptul de uzufruct viager asupra apartamentului, de care beneficiaza mama mea, si ca nerespectarea acestor sarcini constituie cauze de revocare a contractului.
- ca mama mea, in calitate de curator a cumparatoarei beneficiaza de dreptul de uzufruct viager asupra apartamentului, in contul sumei ce a donat-o cumparatoarei.
Deci confuzia mea in legatura cu ce fel de contract este, provine din faptul ca este specificat faptul ca suma aceea cu care a fost cumparat apartamentul este donata mie de ea.
Este un contract da vanzare cumparare, iar cumparatorul sunt eu (fiind minora la acea data), mama mea fiind numai curator si de asemenea avand dreptul de uzufruct viager, cred ca am facut o greseala cand am precizat donatie.
Si daca eu ma duc la cartea funciara, va fi posibil sa fac rost de aceasta informatie? Trebuie sa precizez ca acest contract de vanzare-cumparare a fost intocmit in Sinaia, va trebui sa ma duc la cartea funciara de acolo, sau la cea din Bucuresti?
Va multumesc pentru timpul acordat.
Presupunand ca voi reusi sa o conving sa imi dea acordul, in ce forma trebuie acesta sa fie, ca act juridic, in asa fel incat ea sa nu mai aiba dreptul de uzufruct viager?
Am 29 de ani, si sunt proprietara unui apartament din Bucuresti pe care as dori sa il vand, dar unele clauze din contract sunt contradictorii si nu stiu exact ce sa inteleg din ele. Apartamentul a fost cumparat de catre mama mea, in timp ce eram minora, si donat mie. Una din clauzele prevazute de contractul vanzare-cumparare mentioneaza ca, in raport cu mama mea, eu voi intra in posesia apartamentului in momentul decesului ei, pentru ca ea beneficiaza de uzufrupt viager.
Mai incolo, pe alt paragraf, este mentionat ca eu am interdictia de instrainare a apartamentului pana implinesc varsta da 23 de ani, si de asemenea de a respecta dreptul de uzufruct viager al mamei mele si ca nerespectarea acestor sarcini poate rezulta in revocarea donatiei.
Relatiile cu mama mea au incetat cu ani in urma, iar acum am 29 de ani, si as dori sa vand acest apartament.
As dori sa stiu daca este posibil acest lucru, sau daca am nevoie de acordul ei (acord pe care nu am sanse de a il primi).