Ok am inteles ca eu nu pot sa patesc absolut nimic dar fratele meu poate sa fie sanctionat ?
Deci, in cazul in care mi se solicita sa dau vre-o declaratie sa refuz?
Oricum eu in momentul asta plec in concediu la mare. Va multumesc pentru informatii.
O zi buna.
Aseara , i-am imprumutat masina fratelui meu. Acesta s-a dus cu prietenii lui la un restaurant unde au luat cina. La intoarcere acesta a observat ca o masina de politie a incetinit, iar apoi o persoana s-a dat jos. Fratele meu nu a vazut sa i se faca vre-un semn de oprire , si-a continuat drumul, pana cand a ajuns acasa.
A doua zi eu am fost sunat pe telefon de asa zisul "agent" sa ma prezint la postul de politie in 30 minute sa discutam. Binenteles ca nu l-am crezut si i-am zis sa ma lase in pace.
Ce i se poate intampla fratelui meu?
"Agentul" sustine ca eu sa ma prezint, si ca m-a vazut pe mine la volan. Mi-a comunicat tot in cadrul acelei convorbiri telefonice , daca nu ma prezint in acele 30 minute imi va trimite citatie acasa.
Ce mi se poate intampla mie? sau ce este de facut in aceasta situatie.
Va multumesc.
Buna ziua. Am si eu o situatie delicata.Sa va spun datele problemei.
Aseara am fost suant de unprieten sa ma duc ca sa nu ia bataie; zis si facut imi iau un prieten cu mine , ma urc in masina si ma duc la locul faptei. Acolo era o altercatie (tata si fiu il bateau pe prietenul meu). Am internvenit si i-am despartit, NU AM LOVIT PE NIMENI! Prietenul meu a facut plangere la politie unde am fost trecuti ca martori.
Inculpatii au primit 500RON amenda... si am fost informati ca o sa primit si noi amenda ca nu aveam ce cauta acolo.
As dori o lamuriere va rog. Multumesc.
E legala chestia asta? adica eu ce vina am? am dreptu sa fiu unde vreu io.
Intrebare : Inainte de de 1mai alimentam la peco motorina , mi se emitea bon fiscal stampilat pe verso si era de ajuns la contabila. Acuma , dupa 1 mai e nevoie si de factura + bon fiscal sa zicem pentru aceeasi cantitate de motorina?
nu sunt obligati sa imi arate pozitia de catalog pe loc? doar prin schimb de adrese imi comunica pozitia autoturismului in catalogul schwacke. Nu pot contesta stabilirea starii de intretinere dinainte de accident? pentru ca clar nu a constatat bine punandu-mi autoturismult la stare satisfacatoare.
aveam 185.000 km la bord (19 ani si 3 luni), si ar trebui sa micsoreze gradul de uzura dar mi-au comunicat : avand in vedere ca sunt posesorul autoturismului numai de un an si 3 luni numarul de kilometri nu sunt relevanti.
asa este . nu stiu ce sa ma mai fac. mi-au evaluat incorect masina (mi-au bagat-o la stare satisfactaore - masina foarte ingrijita fara rugina - piele refacuta acum 5 luni - deci super stare la masina dar avea 19ani si 3luni) + nu au luat pozitia de catalog corecta. pur si simplu nu VOR. cand ii intreb in scris un lucru pur si simplu nu imi raspund la ce ii intre ci doar imi spune ca atata imi da si gata. am apelat la csa dar si cu ei m-am lamurit ... ei trebuiau sa imi raspunda in scris in termen de 30 zile ... in ultima zi le trimit email ca sa imi raspunda... si imi trimit email cum ca asiguratorul a calculat ok suma de despagubire. masina mea valoare pe piata 3000euro iar ei imi dau daor 1400.
aha inteleg. multumesc mult pentru ajutor si pt ca v-ati interesat.doreste sa imi de banii banii de bunavoie.dar daca accept de ex azi banii, semnez ca nu mai am nici o pretentie, si peste 2 zile ma duc cu vinovatul la notar cum ca imi este dator sa zicem cu 1000 euro, aceste doua acte nu se bat cap in cap nu? adica cererea de despagubire nu anuleaza actul de la notar.
Acest lucru e legal?
Putin ajutor. In cererea de despagubire apare urmatorul alieneat.
"Declar ca prin primirea despagubirii de mai sus sunt integra despagubit de catre UNITA VIENNA INSURANCE GROUP SA pentru dauna mentionata anterior si nu voi mai avea nici o pretentie de la asiguratorul ____________________________
dela asiguratul __________________________________ sau de la persoana vinovata __________________________."
Tai peste "de la asiguratul" si sriu : "imi rezerv dreptul de a cere diferenta de bani pe care o consider c ami se cucuvine".
multumesc mult pentru promtitudine si ajutor.