Buna ziua,am niste nelamuriri legate de reparatia unui acoperis de tigla si de felul cum trebuie sa fie impartita pe apartamente contributia pentru acoperis, doi vecini de la etajul 4 vor sa vanda apartamentele si sau gandit sa repare acoperisul de tigla pe "motiv" ca le ploua in casa, eu cred ca adevaratul motiv este sa scoata un pret mai bun la vanzare, au vorbit cu doamna de la asociatie si cu presedintele de scara,doamna de la asociatie a chemat o cunostiinta de-a ei care se ocupa cu reparatii de acoperise,chiar s-a laudat odata la mama mea ca le-a dat mai multe lucrari in zona meseriasilor respectivi.Vreo 8-9 vecini nu sunt de acord cu acesta reparatie pe motiv ca ei nu stau la etajul 4 si nu le ploua in casa,lucrarea este prea scumpa sau nu au fost cerute oferte de la mai multe firme.
Mama sta la etajul 4 si i se infiltreaza apa pe balcon deasupra la centrala termica dar nu este de acord cu pretul cerut de meseriasi si nu crede ca a fost repartizata sau calculata corect suma de plata pentru fiecare apartament. Sau apucat sa faca mai intai cele doua tronsoane(tronsonul 1 si 2 am atasat doua poze) unde stau cei doi vecini care vor sa vanda apartamentele si care au afirmat ca le ploua in casa, la noi se poate remedia acea inflitratie de apa doar cu inlocuirea tablei de deasupra balconului pe unde se scurge apa.
Din cate am inteles meseriasii vor sa efectueze aceasta lucrare fara sa plateasca impozitul sau taxele la stat, se tine un vecin mereu dupa ei si le numara toate materialele si de cate ori se duce la doamna de la asociatie si cere facturi sau chitante apar discutii.
Meseriasii au cerut urmatoarele sume de bani (bloc cu 4 etaje si 20 de apartamente):
-pentru tronsonul 1 apartamente cu 4 camere 28 milioane pentru fiecare apartament
-pentru tronsonul 2 apartamente cu 3 camere 24 milioane pentru fiecare apartament
-pentru tronsonul 3 apartamente cu 2 camere 14 milioane pentru fiecare apartament
-pentru tronsonul 4 apartamente cu 3 camere 34 de milioane pentru fiecare apartament
acesta este blocul nostru:
[ link extern ]
tronsoane ( liniile nu sunt trasate exact unde trebuie):
[ link extern ]
Mama sta pe tronsonul 4 la etajul 4 si nu este de acord sa se extinda lucrarile cu aceasta firma deoarece i se pare ca lucreaz scump cu preturi umflate si nu stie de ce tronsonul 4 cu apartamente de 3 camere trebuie sa plateasca 34 de milioane,chiar avem impresia ca ne ia de prosti.
Am cautat pe internet si am aflat ca aceste cheltuiele de obicei se impart in functie de suprafata utila si cota indivizata,suprafata apartamentului nostru este de 67.49 m.p. si cota indivizata de 3%
Cand i-am intrebat pe meseriasi de ce noi trebuie sa platim 34 de milioane au spus ca la noi sunt 3 scurgeri 3 ape, vi se pare normal? aceste cheltuieli nu se impart in functie de suprafata apartamentelor sau se impart dupa ochiul meseriasului sau dupa cine face galagie mai mare pe scara, doamna de la asociatia care ia chemat sta pe tronsonul 2 cu 2 camere si plateste 14 milioane , noua ne cere 34 de milioane.
Ce trebuie facut? daca ne cheama instanta putem sa reclamam ca impartirea cheltuielilor nu este corecta? daca platim un avocat avem sanse sa ne recuperam banii platiti pentru onorariul avocatuli daca avem dreptate?
Suntem de acord sa contribuim si noi la cheltuieli dar nu la preturile acestea, unu plateste 20 de milioane si altul trebuie sa plateasca dublu