Sunt proprietarul unei cladiri intabulata cu destinata "constructii industriale si edilitare"cu denumirea de depozit P+1 din caramida,cumparata de la o societate comerciala acum 20 de ani,pe care am tranformat-o in locuinta cu modificari interne ce nu necesita autorizatie de constructie.Doresc sa schimb destinatia si denumirea in locuinta,cladire P+1din caramida.Am studiat legislatia pe internet dar nu am gasit solutia concreta.Puteti sa ma ajutati ?Primaria refuza nefondat eliberarea unui act de atestare.
Va rog,sa precizati:ce fel de acte trebuiesc depuse la casa de pensii pentru cei cu studii superioare in vederea includerii anilor de studii in stagiul de cotizare?Am terminat facultatea in 1973,dar diploma nu specifica perioada studiilor cu precizie de zile.
Multumiri anticipate.
In urma unui proces privind desmembraea unei proprietati(teren intravilan)intabulat si granituit prin executor judecatoresc,partea adversa a distrus marcajele prin tarusare facute de topograf cu ocazia executarii judecatoresti si refuza mutarea gardului si recunoasterea marcajelor prin coordonate topo.Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in continuare?Ce pedeapsa prevede legea intr-o asemenea situatie?
Va multumesc pentru precizari [Editat - raspunde unui mesaj sters]. Am o ultima nelamurire: daca la stabilirea vechimii la pensia pentru limita de varsta se i-au in calcul si anii petrecuti ca pesionar de invaliditate?
Multumesc anticipat.
Sunt pensionar invaliditate gr.ll.Peste trei ani ar trebuii sa ma pensionez de batrinete.Va rog sa ma lamuriti,daca voi beneficia numai de pensia stabilita in functie de vechime sau exista o posibilitate de cumulare a celor doua pensii.
Multumesc !
In urma unui partaj am obtinut prin Hotarare Judecatoreasca definitiva 1/2 parte ditr-un teren,am obtinut sistarea indiviziunii,un expert topograf a facut documentatia ceruta de lege si am intabulat terenul pe numele meu.In conformitate cu documentatia de intabulare,in urma masuratorilor mele am incercat sa trasez un gard din sarma ghimpata pentru delimitarea proprietatii mele.Vecinul nu accepta aceste masuratori si a daramat gardul ivocand in fata politistilor chemati de mine,ca nu accepta decat masuratorile unui expert topograf in prezenta unui executor judecatoresc.Apeland la executor,am fost refuzat cu motivatia,ca documentele Judecatoresti definitive mai sus amintite nu il imputernicesc ca sa intervina.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez sa pot ridica acel gard,obligandu-mi vecinii sa accepte o solutie legala ?