avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerespectare hotarire juridica definitiva si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerespectare hotarire juridica definitiva si irevocabila

In urma unui proces privind desmembraea unei proprietati(teren intravilan)intabulat si granituit prin executor judecatoresc,partea adversa a distrus marcajele prin tarusare facute de topograf cu ocazia executarii judecatoresti si refuza mutarea gardului si recunoasterea marcajelor prin coordonate topo.Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in continuare?Ce pedeapsa prevede legea intr-o asemenea situatie?
Cel mai recent răspuns: Kovacs K. , utilizator 09:47, 15 Septembrie 2014
Stima forumist,

Din punctul meu de vedere, puteți să-i faceți o plângere penală pentru infracțiunea de nerespectare a hotărârilor judecătoreşti, art. 287 Cod penal.

Cu stimă.
Va multumesc pentru recomandare.Puteti specifica eventuala pedeapsa pentru acest fapt?
Stimat forumist,

Nu se poate speifica o pedeapsă, din simplul motiv că aplicarea unei pedepse este de competența exclusivă a judecătorului.

Mai precis, chiar dacă legea - Codul penal - prevede, pentru infracțiunea săvârșită, închisoarea de 3 luni la 2 ani sau cu amendă, în mod practic, aceasta se dă ca rod al individualizării judiciare, depinzând de numeroși factori care nu se pot anticipa.

Este posibil să fie necesară și o plângere prealabilă.

Cu stimă.

Va multumesc pentru lamuririle date.
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt proprietarul unui teren intravilan, 980mp. cumpărat ... myhay_elsym myhay_elsym Bună ziua! Sunt proprietarul unui teren intravilan, 980mp. Cumpărat din 2005. Cadastru și totul în regulă! M-am trezit acum ceva zile, că mă sună un ... (vezi toată discuția)
Incalcare proprietate cadastrata. posibile solutii. Alkaid Alkaid Buna ziua. Problema este urmatoarea. Sunt proprietar al unui teren intravilan intr-o localitate din Valcea, dobandit prin mostenire. Anul trecut am efectuat ... (vezi toată discuția)
Granituirea sandapalcau sandapalcau in anul 2005 am obtinut o hotarare definitiva privind granituirea si servitutea de vedere impotriva vecinilor care au locuinta si cateva magazii pe granita de ... (vezi toată discuția)