Bună ziua!
Sunt proprietarul unui teren intravilan, 980mp. Cumpărat din 2005. Cadastru și totul în regulă! M-am trezit acum ceva zile, că mă sună un vecin cum că proprietatea mea sau o parte din ea au fost îngrădită cu gard de plasă de sârmă cu babe de fier, de către vecin. Semnele mele-tarusii, nu mai erau deloc...disparusera. Am mers la fața locului și întradevăr atât drumul pe care eu sunt proprietar cât și o bucată din teren erau acum în curtea vecinului cum s-ar spune.
Am mers la primărie să verific dacă vecinul are autorizație de împrejmuire și am și măsurat terenul meu. Din 980 m pătrați vecinul mi-a ocupat 325 mp!!!!!!!!!!!!
La chemat pe acesta la o discuție și m-a amenințat ca voi intra pe terenul meu cu elicopterul!
De asemenea am făcut sesizare la primărie în vederea verificării la fața locului cu o comisie care să se ocupe de măsurători!
Care ar fi pașii de urmat pentru a elibera terenul meu, de gardul vecinului?!
Buna ziua, aveti la indemana o actiune in granituire in instanta prin care se vor stabili limitele de hotar cu obligarea vecinului la desfiintarea gardului precum si o plangere penala pentru tulburare de posesie.
Cât credeți că va dura aceasta acțiune?! Lucrurile sunt f simple, pt că tocmai ce am dat drumul la actualizare cadastru și cei de acolo mi-au spus că terenul vecinului e într-adevăr intrat pe terenul meu! El ar trebui să facă doar o repozitionare cadastrală plus mutarea gardului pe limitele reale!
Am și expertiza tehnică în baza căreia cel de la care am cumpărat, a făcut cadastrul întocmai!
Adică, toate cele necesare pt a-l obliga sa se mute!