avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Sunt proprietarul unui teren intravilan, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Sunt proprietarul unui teren intravilan, 980mp. Cumpărat ...

Bună ziua!
Sunt proprietarul unui teren intravilan, 980mp. Cumpărat din 2005. Cadastru și totul în regulă! M-am trezit acum ceva zile, că mă sună un vecin cum că proprietatea mea sau o parte din ea au fost îngrădită cu gard de plasă de sârmă cu babe de fier, de către vecin. Semnele mele-tarusii, nu mai erau deloc...disparusera. Am mers la fața locului și întradevăr atât drumul pe care eu sunt proprietar cât și o bucată din teren erau acum în curtea vecinului cum s-ar spune.
Am mers la primărie să verific dacă vecinul are autorizație de împrejmuire și am și măsurat terenul meu. Din 980 m pătrați vecinul mi-a ocupat 325 mp!!!!!!!!!!!!
La chemat pe acesta la o discuție și m-a amenințat ca voi intra pe terenul meu cu elicopterul!
De asemenea am făcut sesizare la primărie în vederea verificării la fața locului cu o comisie care să se ocupe de măsurători!
Care ar fi pașii de urmat pentru a elibera terenul meu, de gardul vecinului?!
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 23:57, 1 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, aveti la indemana o actiune in granituire in instanta prin care se vor stabili limitele de hotar cu obligarea vecinului la desfiintarea gardului precum si o plangere penala pentru tulburare de posesie.
Cât credeți că va dura aceasta acțiune?! Lucrurile sunt f simple, pt că tocmai ce am dat drumul la actualizare cadastru și cei de acolo mi-au spus că terenul vecinului e într-adevăr intrat pe terenul meu! El ar trebui să facă doar o repozitionare cadastrală plus mutarea gardului pe limitele reale!
Am și expertiza tehnică în baza căreia cel de la care am cumpărat, a făcut cadastrul întocmai!
Adică, toate cele necesare pt a-l obliga sa se mute!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Durata depinde de gradul de incarcare al instantei competente, de administrarea de probe, de caile de atac, etc. Cu aproximatie 1 an

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere de terenuri Cristycheia Cristycheia In 2013 am cumparat un teren in Prahova, cu toate actele in regula, inclusiv proces verbal de trasare. Ulterior am obtinut o autorizatie de constructie pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ma confrunt si eu cu un caz. sunt proprietara unui ... petronia acatrinei petronia acatrinei buna ziua, ma confrunt si eu cu un caz. sunt proprietara unui teren, pe care l-am delimitat cu tarusi pentru a face o imprejmuire in viitor, terenul fiind ... (vezi toată discuția)
Documentatie cadastrala gresita? ce e de facut? mariob mariob In anul 2007 am cumparat 1000 mp teren impreuna cu socrii mei, terenul fiind ingradit cu un gard de plasa pe o bordura de beton ( si din aceasta cauza nu am ... (vezi toată discuția)