avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... granituirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

granituirea

in anul 2005 am obtinut o hotarare definitiva privind granituirea si servitutea de vedere impotriva vecinilor care au locuinta si cateva magazii pe granita de hotar si care sustineau ca detin teren si pe proprietatea mea.Am obtinut hotararea si nu am mers la un executor intrucat granita era deja stabilita prin constructii iar acestia si-au inchis ferestra cu vedere spre proprietatea mea.
Cu cateva luni in urma vecinii mei au distrus gardul (ridicat de mine pe proprietatea mea pt a masca magaziile subrede) si au inceput lucrari de modernizare a cladirii prin ridicarea unui etaj peste constructia existenta, fara a-mi cere aprobarea, ba chiar au construit un alt gard in curtea mea, la circa 2 m de constructie. Vecinii mei se plimba prin curtea mea zilnic, au distrus gardina prin depozitarea rezidurilor provenite din constructii, ma apostrofeaza cand ma vad sustinand ca ei nu stiu unde este granita ca nu le-a spus executorul. fereastra au reconstruit-o, si-au consolidat cladirea patrunzand aproximativ 1/2 m pe proprietatea mea.
Am anuntat politia in cateva randuri dar acestia cerceteaza de 6 luni....sustin ca vecinii mei au autorizatie de constructie
dati-mi un sfat, va rog!
Cel mai recent răspuns: sandapalcau , utilizator 23:35, 11 Iulie 2013
Daca nu s-a prescris dreptul de a cere executarea silita, o puteti cere si acum (termenul de prescriptie este de 3 ani de la data ramanerii definitive a hotararii.

De asemenea, puteti formula o plangere penala pentru nerespectarea hotararilor judecatoresti in baza art 271 al 2 Cp.
multumesc pt mesaj,
hotararea s-a prescris, a fost data in 2005
voi depune plangere pt nerespectarea hotararilor judecatoresti
Stimată doamnă @sandapalcau,

Acțiunea dvs este din anul 2005.

Din câte cunosc, prescriptia drepturilor reale este de 10 ani. Din punctul meu de vedere, începutul termenului de prescripție se calculează potrivit vechiului Cod de procedură civilă, mai precis art. 405, care prevede:

În cazul titlurilor emise în materia acţiunilor reale imobiliare, termenul de prescripţie este de 10 ani.

Prin urmare, în locul dvs, aș merge la un executor pentru a vedea ce este de făcut.

Cu stimă.
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2013
andreigrigoriu, moderator
multumesc pt mesaj,
am mers la executor si mi-a spus ca actiunea e prescrisa, probabil ar trebui sa consult mai multi executori, nu stiu... mi-a spus ca judecatorul nu va accepta actiunea
m-a sfatuit sa initiez o actiune de constatare a starii de fapt si sistare a lucrarilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare hotarare judecatoreasca mariantrifan mariantrifan Intrebare pentru un prieten Acesta a avut un conflict la tara cu un vecin in urma cu cativa ani, mai precis cu vreo 40 ani, incalcare proprietate, granita ... (vezi toată discuția)
Raport de expertiza - granituire - partile detin mai mult teren decat in acte marturie marturie Sunt reclamant, (fara aparator) intr-un proces civil cu capetele de cerere: - granituire, - retrocedare teren ocupat de peretele unei magazii, - obligatia ... (vezi toată discuția)
Se mai platesc cheltuielile de judecata ? muraruelena muraruelena vecinul a castigat un proces de uzucapiune impotriva Primariei, proces in care tatal meu a fost intervenient. Tatal meu a intervenit intrucat terenul era ... (vezi toată discuția)