avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incalcare hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incalcare hotarare judecatoreasca

Intrebare pentru un prieten
Acesta a avut un conflict la tara cu un vecin in urma cu cativa ani, mai precis cu vreo 40 ani, incalcare proprietate, granita etc. Sa judecat atunci si are hotarare definitiva la recurs in care vecinul are drept doar 50 cm in spatele casei. s-au trasat pe teren masuratorile , sa facut despartirea , totul a fost ok o perioada.
In urma cu ceva vreme mai precis un an , fiul vecinului si-a demolat casa si si-a marit si extins casa ajungand cu peretele lipit de gardul prietenului meu.
Acesta a incerat sa se inteleaga cu fiul vecinului care a primit casa si terenul de la parinti prin mostenire , sa respecte hotarul si sa nu caute scanadal. Nimic insa.
Cel care si-a facut casa pe langa faptul ca si-a lipit perete casei de gard, si-a facut si geam catre curtea prietenului meu, si-a facut acoperisul cu streasina la el in curte, refuza sa isi puna si jgheaburi sau parazapezi.
Ce e de facut, autorizatie de constructie nu are, a fost si sa interesat la primaria de acolo.
Se poate merge pe cale legala, procuratura pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti, tinand cont de faptul ca fiul vecinului, pentru ca parintii lui au murit, refuza sa respecte hotararea judecatoreasca data.
O prima instanta iam sugerat sa se duca la inspectoratul de stat in constructii si sa depuna o sesizare acolo.
Ce alti pasi trebuiesc facuti, pentru ca iam spus sa nu renunte ca isi bate joc de el.

Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2014
mariantrifan, utilizator
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 22:48, 24 Iunie 2014
are atatea hibe noua constructie incat puteti cere si demolarea ei.
puteti sa-i faceti acestuia si o plangere penala pt nerespectarea hotararii judecatoresti
concret ce pasi trebuiesc facuti
actiune civila prin care sa cereti despagubiri pt nerespectarea granitei terenurilor, a vederii in curtea dvs, a lipsei jgheaburilor...puteti cere instantei chiar si demolarea constructiei pt motive temeinice.
separat plangere penala asa cum am mai scris

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. va rog, daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns. am ... Adelaina Adelaina Buna ziua. Va rog, daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns. Am mostenit o casa care avea pe peretele din spatele casei o casuta, proprietatea altcuiva. ... (vezi toată discuția)
Streasina, apa de ploaie Candrei80 Candrei80 Am fost actionat in judecata de vecin si se spune asa in citatie: streasina se afla pe terenul lui, apa de la streasina ajunge in curtea lui la ploi puternice, ... (vezi toată discuția)
Demolare casa corinaas corinaas am o casa construita in 1920 si as vrea sa o daram sa fac constructie noua, insa vecinul din spate si-a construit de mai multi ani, legat de peretele casei ... (vezi toată discuția)