avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... streasina, apa de ploaie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

streasina, apa de ploaie

Am fost actionat in judecata de vecin si se spune asa in citatie: streasina se afla pe terenul lui, apa de la streasina ajunge in curtea lui la ploi puternice, lipsa parazapezi la casa.

Linia de granita o constituie peretele casei mele, streasina iesind circa 30-40 de cm. Toate jgeaburile sunt facute in asa fel ca apa adunata sa ajunga in curtea mea.
Casa este construita de 60 de ani, de 60 de ani avand aceiasi streasina si jbeaburile (inlocuite cele vechi acum 10 ani) aceiasi pozitie si scurgere.

El cere: retragerea streasinei pana la limita granita (adica peretele casei mele), apa sa nu mai ajunga in curtea lui (nici acum nu ajunge) si montarea de parazapezi (din astea nu am pe casa).

Am voie sa am streasina cu 30-40 de cm fata de limita de granita?
Ce poate castiga cu acest proces?

Va multumesc!

PS.: cat de adevarata e vorba aia: traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul! Va doresc sa nu aveti parte de asa vecini!

Citeste mai mult: [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Candrei80 , utilizator 09:41, 11 Februarie 2013
nimeni?
nimeni?
chiar nimeni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Streasina, picatura apei dobrote46@yahoo.com dobrote46@yahoo.com Buna seara Am o casa in constructie. S-a construit in locul unei case vechi care s-a demolat, la distanta de 60-70 cm fat de gardul cu vecinul (pastrind ... (vezi toată discuția)
Constructie la 1 metru de hotar 241052 241052 Noi am construit o Casa de Vacanta in Romania , , aceasta sa construit la o distanta de 1m. dela granita cu Vecinul, iar Vecinul se plige ca , nu mai are soare ... (vezi toată discuția)
Stabilire linie hotar intre vecini Coltat Coltat Buna ziua! Am va rog o intrebare: cine stabileste linia de hotar intre vecini.Am probleme cu vecinul care are casa construita cu vreo 50 cm pe terenul meu, ... (vezi toată discuția)