avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Va rog, daca puteti sa ma ajutati cu un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Va rog, daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns. Am ...

Buna ziua.

Va rog, daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns. Am mostenit o casa care avea pe peretele din spatele casei o casuta, proprietatea altcuiva. Peretele comun ( casa + casuta) este peretele meu, apartine casei mostenite. Proprietarii casutei lipite de casa mea au demolat aceasta constructie. Zidul casei mele este pe linia de hotar. Acum, cu casa din spate demolata, acoperisul casei are panta de scurgere si cam 30 cm pe terenul vecin. Mentionez ca acoperisul casutei era facut sub acoperisul casei mostenite si atunci cand si-au demolat casuta am ramas cu o gaura in acoperis pe care a trebuit sa o repar. Ce pot sa fac eu ca sa intru in legalitate cu casa mostenita? Nu am cum sa schimb panta acoperisului si nici ca imi mut peretele. Mentionez ca casa a avut alipita acea casuta pe peretele din spate mai bine de 50 de ani.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adelaina , utilizator 09:27, 17 Noiembrie 2020
cred ca rezolvati punand jgheaburi ca apa sa nu mai curga la vecin.
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2020
gi-jane2, moderator
Eu pot sa pun jgheaburi, dar vecinul se leaga de cei 30 cm din acoperis care sunt pe terenul lui. Asa cum am spus casa e acolo de mai bine de 50 de ani. Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2020
Adelaina, utilizator
il incurca, construieste acolo?oricum ar fi, daca insista, va trebui sa mai tundeti din el
Acoperisul este in 2 ape. Ca sa il "tund" ar trebui sa il reconstruiesc de la zero. Nu am cum sa scutez panta. Mi-ar ploua in casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare hotarare judecatoreasca mariantrifan mariantrifan Intrebare pentru un prieten Acesta a avut un conflict la tara cu un vecin in urma cu cativa ani, mai precis cu vreo 40 ani, incalcare proprietate, granita ... (vezi toată discuția)
Limite de proprietate lucibest lucibest ma intereseaza sa stiu... Am construit o casa la 1 metru de limita de proprietate,fara geamuri spre parcela vecina...Am facut eu gardul din placi de ... (vezi toată discuția)
Distanta intre case Nik-Nik Nik-Nik Vecinu a ridicat mansarda pe casa veche si inaltimea ei depaseste acum casa mea iar distanta intre case este de 1.60m din perete in perete si acum vrea sa faca ... (vezi toată discuția)