buna ziua,
as vrea sa va rog sa ma sfatuiti cum sa fac in urmatoarea situatie: detin un apartament care este bun comun cu fosta sotie. Vreau sa cumpar si partea ei, drept pentru care am ajuns la o intelegere asupra sumei. Problema este ca, cumparatorul este actuala logodnica, viitoarea mea sotie. Daca merg la un notar si facem un ante-contract in care sa stipulam cu exactitate, ca suntem doua parti diferite si daca una dintre parti nu respecta conditiile contractuale, va fi necesar sa suportam amandoi consecintele sau doar fosta sotie. Eu vreau sa stiu clar cum sa procedez astfel incat sa nu fiu si eu nevoit sa platesc.
buna ziua,
am propus un alt notar si au refuzat. Am renuntat la apartament. Acum am gasit alt apartament are toate actele in regula mai putin faptul ca exista un testament de mana, si este trecut si in contract ca dupa moasrtea celor doi batrani are drept de mostenire un nepot de var. Batranii spun ca au o declaratie de la baita cum ca renunta la absolut tot. credeti ca este suficient?
vreau sa cumpar un apartament, agentul imobiliar pare sa se cunoasca cu "proprietarul" care este mostenitor, nu m-a lasat sa avd actele, nu vreau sa semnez nimic, nu mi-a aratat sentinta judecatoreasca, cand am cerut extras de carte funciara, a spus ca acesta se da numai la incheierea actului de vanzare-cumparare. Daca nu as fi stiu ca se poate cere un extras de carte funciara de informare, D-na Notar nu ne-ar fi spus nimic.
intrebarea mea este: Nu ar trebuii un notar sa te ajute? sa iti spuna ce acte trebuie verificate? de ce agentii imobiliari vor sa mergem la un notar propus de ei si nu la un notar propus de noi.....
acum nu stiu ce sa fac, sa renunt pur si simplu pentru ca imi dau seama ca exista nereguli cata vreme am ceurt sa ma uit pe acte si nu a vrut sa mi le dea, agentul imobiliar, s-a enervat , ca fata care venise in calitate de propiretar era foarte tanara si saraca nu stia ce inseamna nici macar carte funciara, cate cunostinte ar trebuii sa ai sa poti cumpara un apartament? imi trebuie un avocat?
Inainte de a fi inregsitra contractul la administratia fiscala, ar trebuii safie dat angajatilor, corect? PFA-ul va avea sediul social chiar la sediul firmei, datorita faptului ca mai multi angajati nu sunt din bucuresti. Ce implicatie poate avea?
Daca angajatorul se ocupa de toata documentaia necesara banuiesc ca trebuie si o imputernicire notariala de la angajat.
Credeti ca este corect ?Un angajator micsoreaza pe cartea de munca salariu, le face angajatilor PFA, dar nu doreste sa stipuleze in contract nici o suma?
Sub semnatura privata, asta inseamna ca nu trebuie sa fie de fata nici o autoritate? Este un document prin care partile convin asupra unei situatii de ordin material, din cate stiu eu, este corect?
Suntem doi frati, parintii mei vor sa ne lase la amandoi apartamentul. Fratele meu si-a cumparat deja casa, vrea doar partea lui. Apartamentul este inca pe numele alor mei. Ce este cel mai bine de facut, ca ulterior fratele meu sa nu mai poata avea pretentii asupra apartamentului.Vreau sa fac credit ipotecar pentru a-i putea da banii, dar trebuie sa imi trec apartamentul pe numele meu.
.
Vanzare -cumparare? Donatie? Cred ca trebuie si un act notarial prin care el va semna ca eu i-am dat partea lui.
Va rog mult sa ma sfatuiti.