avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare apartament


vreau sa cumpar un apartament, agentul imobiliar pare sa se cunoasca cu "proprietarul" care este mostenitor, nu m-a lasat sa avd actele, nu vreau sa semnez nimic, nu mi-a aratat sentinta judecatoreasca, cand am cerut extras de carte funciara, a spus ca acesta se da numai la incheierea actului de vanzare-cumparare. Daca nu as fi stiu ca se poate cere un extras de carte funciara de informare, D-na Notar nu ne-ar fi spus nimic.
intrebarea mea este: Nu ar trebuii un notar sa te ajute? sa iti spuna ce acte trebuie verificate? de ce agentii imobiliari vor sa mergem la un notar propus de ei si nu la un notar propus de noi.....
acum nu stiu ce sa fac, sa renunt pur si simplu pentru ca imi dau seama ca exista nereguli cata vreme am ceurt sa ma uit pe acte si nu a vrut sa mi le dea, agentul imobiliar, s-a enervat , ca fata care venise in calitate de propiretar era foarte tanara si saraca nu stia ce inseamna nici macar carte funciara, cate cunostinte ar trebuii sa ai sa poti cumpara un apartament? imi trebuie un avocat?
Cel mai recent răspuns: teodora29 , utilizator 13:59, 7 Decembrie 2009
In general agentiile imobiliare lucreaza cu anumiti notari, de regula cu unul singur. Ei trebuie sa va arate contractul apartamentului si orice alte acte ce au legatura cu inchieerea acestui vanzarii-cumpararii. Nu cred insa ca vreunul dintre ei s-ar preta la a comite ceva ilegal, cunoscand bine rigorile legii.
buna ziua!
dvs aveti dr de studia toate actele inainte de semnarea oricarui act.
nu trebuie sa va lasati influenata de ag imobiliara, dc dvs vreti sa incheiati contractul de VC la un alt birou notarial aveti tot dr.
nu cred ca risca sa piarda un client, doar pt ca au un notar preferat!
dupa normele privind protectia consumatorului , profesionistul (agentia imobil.) are obligatii stricte fata de partea mai slaba, bine ar fi sa sesizati protectia consumatorului
...daca ar fi un agent imobiliar profesionist v-ar lasa libertatea sa alegeti...
buna ziua,
am propus un alt notar si au refuzat. Am renuntat la apartament. Acum am gasit alt apartament are toate actele in regula mai putin faptul ca exista un testament de mana, si este trecut si in contract ca dupa moasrtea celor doi batrani are drept de mostenire un nepot de var. Batranii spun ca au o declaratie de la baita cum ca renunta la absolut tot. credeti ca este suficient?


multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot negocia o vânzare dacă agenția imobiliară se împotrivește? problema a intervenit în momentul în care am cerut să merg la un notar dorit de mine anthynidiany anthynidiany Vreau să cumpăr un apartament pe care l-am văzut printr-o agenție acum câteva zile. Eu nu am semnat nimic cu ei, dar vânzătorul are contract de ... (vezi toată discuția)
Reclamatie agentie imobiliara loriled loriled Buna ziua, Sunt in curs de achizitionare a unei locuinte prin intermediul unei agentii imobiliare. Pana aici toate bune si frumoase, insa serviciile oferite ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament il_so il_so Ce acte sunt necesare pentru vanzarea unui apartament?si de unde anume se obtin aceste acte? (vezi toată discuția)