avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Activitate dilema_pg

Activitate dilema_pg

Răspuns la discuția montare centrala apartament
firmele care monteaza centrale nu se ocupa de avizele de debransare. pe ei ii intereseaza sa ai separatie de gaze. dc le ceri lor sa iti faca rost de avize nu se baga.
aici nu mai este vb de executat lucrari. ci este vorba de primit avize de debransare. aceste avize nu se elibereaza, invocanduse in mod abuziv diverse articole din legi si alte ordine.
mai pe scurt aceste CET-uri, falimentare dupa parerea mea, nu vor sa piarda clienti.

mai mult acestea sunt platite din banii nostrii de doua ori. o data prin pentru plata agentului furnizat, si odata prin subventiile acordate de stat care sunt din bani publici.
am revenit cu completari.

din septembrie si pana acum, am fost plimbat pe la diverse institutii ca sa rezolv problema acesta cu debransatul.
primaria nu imi ofara altceva decat negatie.

Avocati...nici o sansa sa gasesc. toti au citit dosarul au spus ca am dreptate, dar dupa o saptamna s-au retras.
ANPC mi-a dat dreptate.
In presa nu merge pentru ca Dalkia are contracte de Publicitate cu ei, iar atunci cand mai apare ceva este doar pentru a renegocia contractul.

asa ca...suntem sclavi la noi in tara si in casele noatre chiar daca Romania este o tara democratica.

cred ca in curand o sa ma duc in fata sediului Dalkia si o sa fac greva foamei sau o sa-mi dau foc. Numai asa pot fi bagat in seama.

Buna ziua,

eu sunt tot din Ploiesti, si am urmatoarea problema.

Vreau sa-mi montez centrala de apartament datorita faptului ca am probleme cu apa calda.
Am fost la Dalkia si am Intrat in posesia documentului cu conditiile de debransare (de trei ori am fost la ei si am 3 documente diferite). In fine. Am obtinut toate aprobarile: de la vecini, de la asociatie, de la urbanism si am facurt si proiectul technic de debransare. Mai pe scurt indeplinesc toate conditiile mai putin una. nu am autorizatie de constructie ci o negatie. Acesta negatie este conform legii 50/1991 art 3 respectiv art 11 lit f. Dalkia imi cere autorizatie de construire conform Ordin 91/2007 emis de ANRSC art 247. Am fost la urbanism si mi s-a spus clar ca ei nu se supun acestui ordin.

Acum stau si ma intreb, Cine imi da Autorizatie de construire? Ce primeaza Ordinul ANRSC sau Legea 50.

Va rog sa ma ajutati. eu deja am centrala cumparata vreau sa termin curatenia si nu stiu cum sa rezolv acesta problema.

credeti ca am vreo sansa daca ii dau in judecata?

Va multumesc anticipat.

Este contract de vanzare cumparare. Suma cu care s-a vandut a fost 120 de milioane in anul 2005. Socrii mei au dreptul de abitatie in acel apartament.

La tara situatia este in felul urmator: socrul meu a facut succesiunea dupa moartea tatalui sau. I-a revenit o parcela de teren 283 mp si 1 camera din casa batraneasca. Eu l-am sprijinit financiar sa modernizeze / extinda acea casa. S-a modernizat camera respectiva si s-au mai construit 1 hol, 1bucatarie, 1baie, si o camera. Suprafata utila la constructia noua fiind de 68mp. Intelegerea intre noi a fost ca ei sa se mute la tara si noi sa ramanem in apartament. Actele urmand a fi intocmite dupa ce terminam constructia si ei se muta.

Tin sa precizez ca la constructia casei nu am avut o firma de constructie. Eu am mai multi prieteni si frati care lucreaza in constructii si faceam o asa numita "claca" sambata si duminica (din considerente financiare). Deasemenea neavand timp sa umblu dupa materiale, socrul meu a fost cel care a cumparat o parte din ele, cu banii mei, dar nu are facturi pe numele lui. Eu am cateva facturi.

Acum dupa ultima discutie care am avut-o cu el situatia este si mai complicata. El vrea sa se mute la tara, dar fara soacra mea. Dar nici nu vrea sa divorteze. Eu pe soacra mea n-o oblig sa plece ca n-am sufletul asta. Cu toate ca situatia nu-mi convine.El este dispus (momentan) sa samneze in favoarea sotiei mele.

Ce pot sa fac ca sotia mea sa intre in drepturi depline pe apartament? Sa fim siguri ca nu vom pierde banii care ii vom cheltui cu izolatie termica si modernizarea lui.

Brom a scris:

Chestia asta cu mai astept si alte pareri este absolut jignitoare. Este o rasplata foarte interesanta pentru bunavointa de a ne rapi din timpul personal si a a raspunde. Multumesc mult domnule!

Imi cer scuze domnule, nu am avut acesta intentie. Numai ca nu vreau sa iau o decizie fara a fi suficient de informat. Inainte sa postez cazul meu, am citit si alte postari si am obsevat ca parerile sunt impartite pentru acelasi caz. Cu siguranta erau alte cazuri. Dar totusi avand in vedere legislatia din Romania se poate intampla orice. Nu credeti?

Inca odata imi cer scuze. Va multumesc pentru timpul acordat.
Pana la urma trebuie sa schimbam actele. Asa-i? Asta in cazul in care este de acord.
Oricum din ceea ce mi s-a spus aici, se pare ca intr-un fel sau altul eu imi voi recupera investitia facuta. Numai timpul nu se poate recupera.

N-am vrut sa se ajunga aici. Dar in conditiile in care face scandal de fiecare data cand vine la apartament...nu se mai poate. Am si sotia insarcinata...

Mai astept si alte pareri.

Va multumesc tuturor.
lupalb13 a scris:

Da ,poate fi atacat contractul de vanzare cumparare!Daca nu sunt in divort parintii sotiei atunci socrul nu are nici un drept sa va evacueze...sesizati politia!Aveti drept de habitatie si politia de proximitate se ocupa de cazurile neintelegerilor casnice!

Cum ar fi trebuit facut acest act sa nu poata fi atacat?
lupalb13 a scris:

Deci aveti dreptate cu donatia deghizata,insa nu aminteste nimic de sora sau frate!!!Dupa casatorie cladirea ridicata pe terenul socrului intra la categoria bunuri comune ale sotilor(fiica +sot) daca acestia demonstreaza cu martori si chitante iar actiunea in pretentii poate fi introdusa de sotii in cauza ,atat pentru modernizarea apartamentului cat si pentru cladirea de doua camere de la tara.Clauza viagera da drept de habitatie pentru parintii sotiei dar daca ei sunt in divort atunci bineinteles ca la partaj se va tine cont de contract si instanta va decide in acest sens,unul din parinti trebuie sa renunte la dreptul de habitatie in apartament ,obtinand in schimb, prin intelegerea partilor,drept de habitatie in locuinta 2 camere a fiicei si sotului ei.

Sa inteleg ca acel contract de vanzare cumparare poate fi atacat? sotia mea mai are o sora vitrega si un frate bun.
Brom a scris:

Cum sa ceara la partajul din cadrul procesului de divort al parintilor imbunatatirile aduse apartamentului proprietatea fiicei? Din ce relateaza domnul se deduce ca si casa de la tara este pe numele parintilor, pe terenul proprietate a acestora.

Domnule dilema_pg... apartamentul este al sotiei dumneavoastra. Sper ca nu mai exista si o sora sau un frate care ar putea ataca oricand contractul de vanzare-cumparare pe motiv ca ar fi o donatie deghizata.
La partaj, se va imparti casa de la tara intre parintii sotiei, nu si apartamentul proprietatea sotiei dumneavoastra.
Puteti face o actiune in pretentii pentru valoarea casei de la tara in care puteti solicita tatalui valoarea materialelor pentru care le puteti dovedi cu martori si chitante ca le-ati platit dumneavoastra.

Apartamentul este pe numele sotiei. Mai are un frate si o sora vitrega. Sora vitrega are apartament lasat de socrul meu la primul divort. Cu fratele ei nu sunt probleme.