Buna ziua!
Locuiesc in Ploiesti si intr-un bloc in care se sisteaza apa calda din cauza restantelor.Doresc sa-mi montez centrala de apartament cu o firma autorizata, dar firma de energie termica imi cere un proiect tehnic care costa in jur de 8 mil, (detine monopol pe aceste proiecte)ca sa-mi acorde debransarea.De unde aceasta inventie?asociatia este de acord sa-mi montez centrala, deoarece nu am datorii fata de ei si nu poti lasa o familie la iarna in frig ca asa vor unii care au cumparat tara asta cu un leu.
Multam!
Acesta " inventie " poate sa vina de la HCL ( hotararea consililui local ) care are in subordine CET-ul din orasul dumneavoastra , si in goana dupa bani au fixat o taxa de debransare .
Exista un acord de la asociatia de proprietari care este gratuit si un acord de la regia autonoma ( regia statului) care costa cat spuneti . Dumneavoastra aveti de ales varianta care va convine ( poate la dvs. nu conteaza banii asa ca... fara numar, fara numar).:stunned:
eu sunt tot din Ploiesti, si am urmatoarea problema.
Vreau sa-mi montez centrala de apartament datorita faptului ca am probleme cu apa calda.
Am fost la Dalkia si am Intrat in posesia documentului cu conditiile de debransare (de trei ori am fost la ei si am 3 documente diferite). In fine. Am obtinut toate aprobarile: de la vecini, de la asociatie, de la urbanism si am facurt si proiectul technic de debransare. Mai pe scurt indeplinesc toate conditiile mai putin una. nu am autorizatie de constructie ci o negatie. Acesta negatie este conform legii 50/1991 art 3 respectiv art 11 lit f. Dalkia imi cere autorizatie de construire conform Ordin 91/2007 emis de ANRSC art 247. Am fost la urbanism si mi s-a spus clar ca ei nu se supun acestui ordin.
Acum stau si ma intreb, Cine imi da Autorizatie de construire? Ce primeaza Ordinul ANRSC sau Legea 50.
Va rog sa ma ajutati. eu deja am centrala cumparata vreau sa termin curatenia si nu stiu cum sa rezolv acesta problema.
Traiesc sa o aud si pe asta... Ce vreti sa construiti domnule acolo?
In opinia mea aveti prea multe acorduri!
Luati legatura cu o firma autorizata care monteaza CT, vedeti ce mai trebuie pe-acolo - daca aveti separare de masura la gaz, daca nu, trebuie facuta. Firma stie absolut tot ce mai trebuie.
Este clar ca la Ploiesti sunteti in alta lume, dar trebuie sa va veniti in fire odata si-o data!