avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... DEBRANSARE TERMOFICARE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

DEBRANSARE TERMOFICARE

Buna ziua,

In cursul zilei de azi am depus o cerere de debransare de la regia de termoficare craiova,iar de acolo mi s-a comunicat ca nu o sa primesc un aviz favorabil pentru ca sunt primul din bloc care solicita debransarea si acest lucru ar duce la destabilizarea retelei.

Mentionez ca blocul in care locuiesc este cap de coloana si apa calda ajunge cu intarziere la paramentrii apropriati de normal,de asemenea asociatia de locatari a facut nenumarate demersuri pentru a remedia problema,de asemenea a fost inclusiv un articol in presa locala cu aceastra problema.

Exista vreo solutie ca in cazul in care cererea nu este aprobata sa reusesc totusi montarea unei centrale de apartament?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:30, 16 August 2016
foarte ciudat: azi ati pus cererea si ati si primit un raspuns.
Asteptati, totusi, raspunsul oficial.
Instalarea unei centrale termice implica debransarea de la sistemul centralizat de alimentare utilitati,pentru care este obligatoriu de parcurs procedura de obtinere acord vecini,asociatie de proprietari prin hotarare a adunarii generale ,acordul furnizorului de utilitati
procedura spune ca trebuie sa fac o intampinare/cerere prin care sa solicit acordul prealabil al lor,eu am depus aceasta intampinare/cerere fara alte documente, urmand ca la depunerea dosarului de debransare sa depun si ce spuneti dumneavoastra,acordul locatarilor il am,acordul distribuitorului de gaze il am,acordul asociatiei de locatari il am,autorizatia de constructie pentru separarea de gaze o am,avizele necesare pentru inceperea lucrarii le am, singurul act care imi lipseste este aceasta intampinare/cerere cu aprobarea lor, verbal mi-au comunicat ca nu am nici o sansa sa obtin aceasta aprobare,urmand ca in termen de 2 sapt sa imi dea in scris si raspunsul la cererea mea
am primit intr-un final si raspunsul care este asa cum ma asteptam negativ.

Termo Craiova care este o societate in insolventa imi insira cateva legi art 3 Lit g din Legea servciului public de alimentare terminca nr 325/2006,Art 249 - din ordinul nr 91/2007 al Presedintelui ANRSC
Si Legea 325/2006 art 32 lit c

Mai mult decat atat de 3 luni de zile apa calta nu mai urca de nici o culoare.
Daca ei mi-au insirat un nr de legi care eu ca si un necunoscator nu stiu ce inseamna ,nu cumva exista si o lege care spune ca eu cumparatorul unui produs(apa calda in situatia de fata) nu cumva trebuie sa primesc produsul respectiv la anumiti parametrii?nu trebuie sa existe un certificat de conformitate?anumiti parametrii care ar trebui sa fie calculati de ei?
Cum pot sa fortez Termo Craiova sa imi aprobe cererea de debransare?sau in ritmul asta sunt nevoit sa ma intorc in evul mediu la apa incalzita de ploaie sau pe aragaz?
Sunteti intr-un bloc si aveti aceleasi conditii ca si vecinii dumneavoastra. Presupun ca si ei sunt nemultumiti de apa calda si de agentul termic. Discutati si faceti o actiune comuna de debransare a blocului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare termoficare guardafui guardafui Este adevarat ca daca vreau sa ma debransez de la reteaua de termoficare trebuie sa fie cel putin 25% din locatarii blocului debransati >? Asa mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Debransare serviciul de incalzire public mariana.otelas mariana.otelas Buna seara, as vrea sa ma lamuriti intr-o problema aparuta pe scara blocului unde locuiesc, daca se poate.Scara pe care locuiesc pot spune ca este o scara cu ... (vezi toată discuția)
Debransarea de la termoficare cornelpaun cornelpaun as dori sa aflu ce trebuie sa fac in cazul in care eu m-am debransat de la termoficaresi vecinu de jos nu este de acord (vezi toată discuția)