avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare termica instalare centrala gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare termica instalare centrala gaz

buna ziua,
Doresc si eu anumite raspunsuri daca se poate:

Doresc sa-mi trag gaz in apartament pentru a folosi centrala proprie pe gaz si nu reusesc sa scap de cei de la firma de distributie energie termica in oras mi-am facut dosarul complet de debransare iar cand am mers sa-l depun la ei nu mi l-au primit pe motiv ca nu detin autorizatie de constructie eliberata de ANRSC conf.art.24 din ordinul 91/2007 pentru montarea centralei de gaz, este posibil asa ceva? ce treaba au ei cu montarea centralei asta nu-i priveste pe cei de la frma de gaz?, ce autorizatie de constructie dar eu construesc ceva? doamne nu pot sa cred cum isi bat joc de noi am fost un bun platnic iar acum nu mai pot scapa de ei dupa ce ca toata debransarea ma costa 1000 lei cu proiecte si taxe si toate acum au gasit alta chichita aceasta autorizatie care cred ca ma costa cel putin 500 lei sau 1000 cine stie cat o costa .Deci e corect si legal ceea ce mi se cere?
Cel mai recent răspuns: androidu , utilizator 21:54, 28 Iunie 2014
Având în vedere prevederile Hotărârii Guvernului nr. 527/24.07.2013 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice – A.N.R.S.C., publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 497/07.08.2013, contribuţia datorată de furnizorii/prestatorii de servicii comunitare de utilităţi publice şi de către operatorii economici care prestează activităţi specifice serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare şi serviciului public de alimentare cu energie termică şi care nu exploatează sisteme publice este de 0,12% din veniturile înregistrate ca urmare a furnizării/prestării serviciilor/activităţilor aflate în sfera de reglementare a A.N.R.S.C., sau din fondurile băneşti alocate de autorităţile administraţiei publice locale pentru desfăşurarea acestor activităţi. Fale o vizita si lamuritiva.
Exista posibilitatea ca regia de furnizare sa detina o dispozitie a autoritatii locale sa nu admita cererile individuale de debransare
Ati parcurs procedura legala,cu acordul adunarii generale,etc ?
Mai exista in imobil alti proprietari debransati de la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic ?
luiza44 a scris:
...nu reusesc sa scap de cei de la firma de distributie energie termica in oras mi-am facut dosarul complet de debransare iar cand am mers sa-l depun la ei nu mi l-au primit pe motiv ca nu detin autorizatie de constructie eliberata de ANRSC conf.art.24 din ordinul 91/2007 pentru montarea centralei de gaz, este posibil asa ceva?

Da, este posibil ca furnizorul de energie trmica sa nu va dea acordul daca nu ati facut un contract cu o firma autorizata, un proiect.... Eu si fiecare din vecinii ori cunsocutii mei din oras, am apelat la firme autorizate care au facut totul de la cap la coada. Aceste firme stiu foarte bine daca in orasul respecti, in blocul respecti, se poate sau nu instala centrala proprie de apartament, avand in vedere conditiile locale stabilite de primarie si furnizor. Iar firmele serioase nu se apuca de proiect, nu iau banii omului daca stiu de la inceput ca nu se poate instala legal centrala.
Ce spun acum reprezentantii firmei pe care ati angajat-o sa va instaleze centrala si sistemul individual de incalzire?
firma care se ocupa de brnasarea la reteaua de gaze si inatalarea centralei este o firma autorizata care a avenit a studiat apartamentul pentru a face proiectul si au spus ca totul e ok si ca urmeaza sa vina in zilele urmatoare pentru a trage gazul.
Pai nu au cum, nu au voie sa "traga gazul", sa se atinga de instalatia comuna de gaz daca nu au acceptul furnizorului de gaz ce se obtine dupa acordul furnizorului de energie termica, furnizor ce-si trimite echipa si incheie cu dumneavoastra un proces verbal de debransare de la instalatia termica comuna.

Alte discuții în legătură

Montare centrala intr-un apartament de bloc manolacheflorentina manolacheflorentina Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce anume pasi trebie urmati pentru a-mi putea monta centrala intr-un apartament dintr-un bloc. Va multumesc (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Instalare centrala termica si pastrarea tevii existente comune ( plus teava noua de gaz pentru centrala). keen_boy keen_boy Buna seara, Va scriu pentru ca poate v-ati lovit de situatia aceasta pana acum. Locuiesc intr-un bloc la etajul 5. Coloana comuna de gaz pentru aragaz ... (vezi toată discuția)