Cuantumul indemnizatiilor au fost calculate astfel: pentru luna iunie dupa legea veche (85%), iar pentru luna iulie si urmatoarele, dupa noua lege (micsorata cu 15%, adica 70%).
Intrebarea mea este daca modificarile legii ("cuantumul indemnizatiilor...inclusiv cele care se afla in plata la data intrarii in vigoare a prezentei legi, se diminueaza cu 15%", nu incalca constitutia
Exista cineva care a dat statul in judecata pentru aplicarea retroactiva a legii privind micsorarea indemnizatiei cu 15%? Mentionez ca am luat prima luna 85%, dupa care, desi dosarul meu era depus in luna mai, mi s-a micsorat cu 15%.
As avea castig de cauza in instanta?
Multumesc.
Cu toate acestea, si legea privind cuantumul indemnizatiilor, modificata recent prin diminuarea cu 15% a fost aplicata afectand indemnizatiile aflate in plata la data intrarii in vigoare a legii.
In instanta, ce sanse credeti ca am avea?
Pentru cei interesati, procesul s-a terminat (neasteptat), instanta neacordandu-i tatalui niciun drept. Mentionez ca instanta a cerut dovezile de la spitalul psihiatric (nici eu, ca persoana fizica, nici avocatul nu am primit raspuns).
Copilul incepe scoala in toamna acestui an. Cum se poate pune problema altfel?
Am vorbit aseara cu un avocat care m-a sfatuit sa-mi aduc singura dovezile de la spitalul de Psihiatrie, motivand ca instanta nu se zbate sa afle adevarul. Nu stiu daca mie, ca persoana fizica o sa-mi dea spitalul vreo dovada, mai ales ca se violeaza dreptul de confidentialitate doctor-pacient?!
Din experienta dumneavoastra, in astfel de cazuri, cand tatal este bolnav psihic, i se permite legatura cu minorul? Mentionez ca pot sa dovedesc ca a fost internat cu forta cu ajutorul politiei si sunt in posesia raportului politiei facut in urma sesizarii mele. Una din probele divortului a fost certificatul de la Medicina legala. Tatal, ar trebui sa decada din drepturile parintesti ca sa nu mai aiba nicio legatura cu minorul? As renunta la pensia alimentara, daca ar fi posibil, cu conditia sa nu mai ia legatura cu copilul.Cererea mea nu vine nicidecum din razbunare, ci datorita faptului ca sunt convinsa ca aceasta legatura i-ar face rau copilului.
Multumesc pentru promptitudine!
Am primit si programul pe care il solicita:
- 2 zile pe saptamana, intre orele 14-20;
- 2 ori pe luna, sambata sau duminica intre orele 10-20;
- in vacanta de Craciun o saptamana;
- in vacanta de vara 4-15 iulie.
Actele medicale si raportul politiei trebuie sa le solicit personal, sau un avocat?
Buna seara!
Am divortat acum 7 ani si copilul mi s-a incredintat spre cestere prin hotarare de divort. Fostul meu sot nu a cerut atunci legatura cu minorul, dar nu i-am interzis sa-l vada, pana in iunie 2008, cand a avut un comportament necorespunzator, amenitandu-ma cu moartea. Am depus o plangere la politie si de atunci nu l-am mai lasat sa ia legatura cu minorul. Bunica lui dupa tata poate sa-l vada oricand, ea fiind aceea care imi plateste si pensia alimentara. Am primit de curand citatie pentru un proces de stabilire a unui program de vizitare, lucru cu care nu sunt de acord, intrucat este diagnosticat cu schizofrenie, fiind internat de mai multe ori si luat in evidenta politiei pentru violenta.
As dori sa stiu ce sanse are in instanta si daca mai sunt cazuri similare