avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... proces pentru micsorarea indemnizatiei cc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

proces pentru micsorarea indemnizatiei cc

Exista cineva care a dat statul in judecata pentru aplicarea retroactiva a legii privind micsorarea indemnizatiei cu 15%? Mentionez ca am luat prima luna 85%, dupa care, desi dosarul meu era depus in luna mai, mi s-a micsorat cu 15%.
As avea castig de cauza in instanta?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: custodie , utilizator 00:31, 6 Decembrie 2010
Ati depus dosarul in luna mai, dar incepand cu ce zi si luna ati intrat in concediu de crestere a copilului?
Dosarul a fost inregistrat in luna mai incepand cu data de 17. Ultima zi de concediu pre-post natal a fost 16 mai.
Daca in luna iulie, cand trebuia sa primiti indemnizatia aferenta lunii iunie, ati primit indemnnizatia diminuata, puteti sa actionati in instanta, deoarece modificare OUG prevede ca din 01 iulie sa fie diminuate indemnziatiile.
La Asistenta sociala sau la Directia muncii v-ati interesat despre problema dvs? Au fost multe cazuri cand au calculat gresit prima indemnizatia si au redus-o pe a doua pentru a recupera greseala.
Cuantumul indemnizatiilor au fost calculate astfel: pentru luna iunie dupa legea veche (85%), iar pentru luna iulie si urmatoarele, dupa noua lege (micsorata cu 15%, adica 70%).
Intrebarea mea este daca modificarile legii ("cuantumul indemnizatiilor...inclusiv cele care se afla in plata la data intrarii in vigoare a prezentei legi, se diminueaza cu 15%", nu incalca constitutia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scaderea indemnizatiei ccc elig elig Este posibil sa se micsoreze indemnizatiile deCCC si alocatiile copiilor?Daca tot scad toate veniturile???? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Calcul suma maxima indemnizatie crestere copil Iuliana10 Iuliana10 Buna ziua! Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva cu un raspun! Daca in luna Iunie a anului 2010 o persoana a depus dosarul pentru obtinerea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului, 85% din care salar vr_anca vr_anca Buna ziua! Va rog, daca se poate, sa-mi oferiti o informatie. In data de 14.03.2006 am nascut primul copil, situatie in care am intrat in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)