In septembrie 2007 am primit o amenda de circulatie in valoare de 68 lei.... am platit la CEC jumate din amenda (34 lei) incadrandu-ma in acel termen de 24/48 de ore de la intocmirea procesului verbal.
Fiind incepator nu stiam ca trebuie sa duc chitanta la circa financiara, iar recent cu ocazia intocmirii unor acte la circa financiara am constata ca figurez cu amenda respectiva neplatita, in valoarea "intreaga" de 68 lei.
Necazul este ca nu mai am factura, pot solicita la CEC o noua factura sau o dovada a platii respective? Stiu unitatea CEC la care am platit si data.
In cazul in care sa zicem ca e posibil sa obtin acea dovada, ce fac cu valoarea? Practic eu am platit 34 lei si figurez cu amenda de 68 lei.
Firma (privata) la care lucrez depindea mult de anumite fonduri de la bugetul statului.. ca urmare a crizei aceste fonduri au fost sistate pentru anul 2009, iar proiectele in care eram eu implicat au fost "inghetate" pe termen nedeterminat.
Ca urmare a acestei situatii, seful meu direct mi-a propus trecerea la un alt departament ca masura "temporara" sustinand ca data fiind inghetarea acelor proiecte nu mai are din ce sa ma plateasca. Mentionez ca nu am trecut in contractul de munca faptul ca sunt platit cu procent din proiectele la care lucrez.
Trecerea la noul departament implica acceptarea unui salariu mult mai mic decat cel actual si pot spune ca nu mi se potiveste, considerand o plafonare acolo.
Ce as putea face? In principiu sunt dispus sa plec de la aceasta firma, dar am fost luat prin surprindere de aceata decizie a conducerii si trebuie sa dau un raspuns rapid. Ma protejeaza legea in vreun fel? Am vreo parghie sa refuz si eventual sa cer trecerea in somaj tehnic o perioada pana imi gasesc un alt loc de munca?