avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate Popesku

Activitate Popesku

Tocmai asta întreb, pot beneficia de grupa a 2-a ? Din păcate unitatea la care am lucrat s-a desființat acum 20ani, aparținea de uzina Dacia Pitești, eram reprezentantă Dacia.

Carp Mircea a scris:

Câți ani întregi de grupa II ar fi ? Dacă puteți dovedi acea perioadă ca lucrată în grupa II, atunci -limita de vârstă oricând doriți

Bună seara, azi am primit o veste neplăcută. Pana în 2018 am locuit în Ploiești, 57ani, și am sperat ca o sa pot ieși cu 2 ani mai devreme având în vedere ca am locuit în zona poluata, dar azi am primit răspuns ca legea se schimbă de la 01.08.2024 iar eu în decembrie fac 63 ani. Am încercat sa aflu ce înseamnă pensionare anticipată parțial, care sunt penalitățile dar e greu. Totuși azi o cunoștință care știa ca am lucrat din 1980 pana în 1995 mecanic auto la service Dacia ,mi-a spus ca m-as încadra în grupa a 2-a, și as beneficia la fiecare an lucrat de 2 luni , ma puteți lamuri în acest sens ?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Bună seara, o întrebare scurtă, ce se întâmplă dacă administratorul unei societăți nu declară accidentul de muncă, soldat cu o operație la mână și medical total 60 zile, mulțumesc.
Bună ziua, săptămâna trecută, mai precis vineri, am fost chemat la sediul firmei de către administrator și mi-a fost adus la cunoștință ca începând cu 01.06 sunt în preaviz 20 zile deoarece nu mai ma poate tine, nu sunt bani. Am declinat propunerea de încetarea contractului de comun acord și am cerut sa fiu băgat în șomaj dacă nu sunt bani. Cu greu a fost de acord, dar întrebarea mea este, dacă este legal sa poți fi băgat în șomaj după 2 luni de șomaj tehnic, mulțumesc frumos.
Răspuns la discuția Vanzare autoturism
Buna ziua, persoana care a cumparat masina nu mai raspunde la telefon, nici nu stiu adresa unde locuieste deoarece s-a mutat si nimeni nu stie unde, am incercat sa dau de ceva rude , fara succes. Alte amenzi nu mai am cum sa primesc, nu mai are talon si numere, dar cred ca exista o solutie sa recuperez banii de amenda, sa o dau in judecata sau ceva asemanator, nu ma pricep de aceea am cerut ajutor, am inteles ca se poate da in judecata in conditiile in care ea a fost la volan ca nou proprietar in baza contractului de vanzare, in al dolilea rand vreau sa o scot si de la politie , sa nu mai fie pe numele meu, practic sa o radiez.
Răspuns la discuția Vanzare autoturism
Vreau sa o scot și de la poliție, în plus cum pot recupera banii de amendă, mulțumesc

ynocentta a scris:

Daca dv ati i baza contractului de vanzare cumparare ati radiat auto de pe rolul dv fiscal nu mai puteti sa desfasurati acte si actiuni asupra bunului pe care l-ati instrainat
De unde doriti sa radiati masina daca precizati ca ati >scos-o de la finante>?

Buna ziua, anul trecut am vandut auto personal, am facut contract de vanzare cumparare, i-am dat talunul si cartea , apoi am trimis fiscalul la o adresa comunicata de cumparator acesta fiin din Sibiu iar eu din Brasov. Ulterior am primit o amenda de 1000lei deoarece cumparatorula fost implicat intr-un accident avand asigurarea expirata. La o luna primesc coletul cu fiscalul inapoi deoarece la adresa comunicata nu era ca proprietar nici chirias, acesta mi-a comunicat ca a gresit adresa. Acum sunt bun de plata 1000lei dar cum imi pot recupera acesti bani. Respectivul a ramas fara numere si talon pana la plata amenzii si pana face asigurare. Acum pe langa suma de bani, vreau sa radiez masina dar cum se poate fara cartea de identitate a masinii. Contestatia la PV de amenda am trimis-o la o adresa de email comunicata dar nu a ajuns la judecatoria sibiu. Deci pot face in nume propriu actiune pentru recuperarea sumei si cum, cum se poate radia masina, eu am scos-o de la finante, multumesc.
Răspuns la discuția Despre succesiune
Din pacate cei 1700 lei cât ne-au cerut reprezintă o sumă destul de mare pentru mine. . Acesta este adevarul altfel nu stateam pana acum. O sa fac pe masina si vedem apoi . Va multumesc pentru raspuns.
Răspuns la discuția Despre succesiune
Costul mare al întregii succesiuni m-a împiedicat si vrem sa eliberăm curtea.
Buna seara. As avea nevoie de sprijin in urmatoarea problema :
- în urma cu 10 ani tata a decedat iar până azi nu s-a facut succesiunea. Ca bunuri comune cu mama a u fost o casa construită acum 43ani pe un teren donat de părinții mamei si o Dacia 1310 din 2002. Doresc sa stiu daca se poate face succesiune doar la Dacia deoarece zace de 10ani si nu se poate nici vinde nici da la rabla fiind pe numele tatălui iar casa este pe numele ambilor părinți . Deci se poate face succesiunea doar la masina si daca da ma puteti ajuta cu articolul de lege deoarece parerile sunt împărțite, multumesc anticipat.