avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Șomaj după șomaj tehnic, este legal?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Șomaj după șomaj tehnic, este legal?

Bună ziua, săptămâna trecută, mai precis vineri, am fost chemat la sediul firmei de către administrator și mi-a fost adus la cunoștință ca începând cu 01.06 sunt în preaviz 20 zile deoarece nu mai ma poate tine, nu sunt bani. Am declinat propunerea de încetarea contractului de comun acord și am cerut sa fiu băgat în șomaj dacă nu sunt bani. Cu greu a fost de acord, dar întrebarea mea este, dacă este legal sa poți fi băgat în șomaj după 2 luni de șomaj tehnic, mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:36, 2 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul, poate decide concedierea, dupa șomajul tehnic, dar concedierea trebuie sa se faca în conformitate cu prevederile Codului Muncii .... altfel spus, respectând art. 75 alin. (1) din Legea nr. 53/2002- Codul Muncii, care prevde că în cazul concedierii, angajatul trebuie să beneficieze de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucrătoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea de personal la locul de munca pe timp de pandemie..si trebuie sa semănăm preavizul de munca daca noi nu am cerut plecarea si ar fi fost corect sa ne bage in somaj șefu... Iatebecohaiu27 Iatebecohaiu27 1. Eu lucrez in comerț într-un magazin universal cu de toate pe raioane a cate 2 persoane ...12 ore pe zi=2 zile lucru ,2 zile libera...2.Pana in data 24 ... (vezi toată discuția)
Concediere nejustificata Anonim 79 Anonim 79 Buna ziua, M-am angajat acum aproximativ o luna jumatate, iar in urma unor divergente ce nu au legatura cu locul de munca, mi s-a dat un preaviz de ... (vezi toată discuția)
Somaj cândea_sorina cândea_sorina Din 23 Martie 2020 am intrat in somaj tehnic. Vineri sunt chemata la firma sa semnez incheierea activitatii din cadrul firmei. La cate salarii compensatorii am ... (vezi toată discuția)