Bună ziua, săptămâna trecută, mai precis vineri, am fost chemat la sediul firmei de către administrator și mi-a fost adus la cunoștință ca începând cu 01.06 sunt în preaviz 20 zile deoarece nu mai ma poate tine, nu sunt bani. Am declinat propunerea de încetarea contractului de comun acord și am cerut sa fiu băgat în șomaj dacă nu sunt bani. Cu greu a fost de acord, dar întrebarea mea este, dacă este legal sa poți fi băgat în șomaj după 2 luni de șomaj tehnic, mulțumesc frumos.
Angajatorul, poate decide concedierea, dupa șomajul tehnic, dar concedierea trebuie sa se faca în conformitate cu prevederile Codului Muncii .... altfel spus, respectând art. 75 alin. (1) din Legea nr. 53/2002- Codul Muncii, care prevde că în cazul concedierii, angajatul trebuie să beneficieze de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucrătoare.
Somaj
cândea_sorina
Din 23 Martie 2020 am intrat in somaj tehnic. Vineri sunt chemata la firma sa semnez incheierea activitatii din cadrul firmei. La cate salarii compensatorii am ... (vezi toată discuția)