avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Activitate virgilurdea

Activitate virgilurdea

Multumesc, asa stiam si eu, dar aveam nevoie de o opinie avizata.
Buna ziua, am urmatoarea situatie. Unul din salariati are functia de baza la o alta firma, iar la firma noastra are un contract cu timp partial. Exista vreo prevedere care sa sa imi interzica sa inchei inca un contract cu timp partial (al doilea) la firma noastra?
freeelis a scris:

HG 1860/2006 , Anexa
CAP. 4 - Cheltuieli de cazare

ART. 26
(1) Persoana trimisa in delegare intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 5 km de localitatea in care isi are locul permanent de munca si in care nu se poate inapoia la sfarsitul zilei de lucru are dreptul la decontarea cheltuielilor de cazare efectuate, pe baza documentelor justificative, dupa cum urmeaza:
a) in cazul cazarii in structurile de primire turistice, in limita tarifelor practicate in structurile de 2 stele, pentru o camera cu pat individual sau, in cazul in care unitatea nu dispune de o astfel de camera, pentru o camera cu doua paturi;
b) in situatii deosebite, rezultate din declaratii pe propria raspundere, in care, ca urmare a imposibilitatii cazarii in structurile de primire turistice de 2 stele sau de confort mai redus, persoana trimisa in delegare a fost cazata in structuri de primire turistice de confort superior, decontarea cheltuielilor de cazare se face in limita tarifelor practicate in structurile de primire turistice de 3 stele pentru o camera cu pat individual sau, in cazul in care unitatea nu dispune de o astfel de camera, pentru o camera cu doua paturi.
(2) In cazul in care cazarea s-a facut intr-o structura de primire turistica de confort superior celei de 3 stele, se deconteaza numai 50% din tariful de cazare perceput.

ART. 27
In structurile de primire turistice se includ: hoteluri, moteluri, vile, bungalouri, cabane, campinguri, sate de vacante, pensiuni, popasuri turistice, spatii de campare organizate in gospodariile populatiei destinate prin constructie cazarii.

ART. 28
In situatia in care personalul aflat in delegare nu se cazeaza in conditiile prevazute la art. 26, cheltuielile de cazare se compenseaza prin plata, pentru fiecare noapte, a sumei de 30 lei.

Aici se aplica regula pentru sectorul privat de 2.5 ori plafonul stabilit pentruinstitutiile publice?
Răspuns la discuția contract de munca administrator
Sa inteleg ca-i musai sa am contract de munca incheiat cu societatea indiferent de functia ocupata, altfel in calitate de reprezentant legal, (asociat,administrator, etc) nu pot efectua curse cu camionul firmei?
Buna ziua,
Sunt al doilea asociat si administratorul unei societati comerciale cu obiect de activitate transport de marfuri. Pentru a conduce autocamionul societatii trebuie sa am incheiat un contract de munca, sau pot face acest lucru in calitate de administrator( sau asociat)? In caz contrar, e nevoie de altceva?
Multumesc.