avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de munca administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de munca administrator

Buna ziua,
Sunt al doilea asociat si administratorul unei societati comerciale cu obiect de activitate transport de marfuri. Pentru a conduce autocamionul societatii trebuie sa am incheiat un contract de munca, sau pot face acest lucru in calitate de administrator( sau asociat)? In caz contrar, e nevoie de altceva?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 20:47, 18 August 2011
da, și administratorii sunt obligați să aibă contract inidividual de muncă și să plătească contribuții sociale. dacă vă referiți la calificare, dacă trebuie să vă numiți administrator sau șofer, nu cred că este vreo problemă, atâta vreme cât aveți permis de conducere și documentele ce însoțesc marfa.
DEDITA MIHAELA a scris:

da, și administratorii sunt obligați s aib contract inidividual de munc și s plteasc contribuții sociale. dac v referiți la calificare, dac trebuie s v numiți administrator sau șofer, nu cred c este vreo problem, atta vreme ct aveți permis de conducere și documentele ce nsoțesc marfa.

Unde exista aceasta obligatie reglementata ?

Ultima modificare: Joi, 18 August 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Sa inteleg ca-i musai sa am contract de munca incheiat cu societatea indiferent de functia ocupata, altfel in calitate de reprezentant legal, (asociat,administrator, etc) nu pot efectua curse cu camionul firmei?
pot avea nu e obligatoriu daca lui ii convine sa muncesca pentru celalat asociat fara sa fie nerenumerta asta este.POT avea contract de munca, ridica dividente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana desemnata sau coordonatorul de trafic poate conduce ocazional camionul? ContSters251845 ContSters251845 Un coordonator de transport marfa poate conduce si el camionul ? (Detine calificare persoana desemnata si toate documentele de calificare pt sofer ... (vezi toată discuția)
Pot subinchiria un camion închiriat? Adrian22wra Adrian22wra Am închiriat un camion de la persoana fizica eu fiind SC. Pot subinchiria apoi autocamionul unei alte SC? Bineinteles cu acordul proprietarului. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Închiriere mijloc de transport florina123 florina123 Buna seara! Dețin o firmă de transport mărfuri intern și internațional cu licență de transport pe un autocamion proprietatea ... (vezi toată discuția)