avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Activitate vasile.pop

Activitate vasile.pop

Răspuns la discuția Problema servitute de trecere
sa ne tineti la curent cu noutatile, ca am si eu o situatie asemanatoare
Răspuns la discuția Recuperare obiect
Problema este ca va trebui sa scot o gramada de bani, atat pentru onorariul executorului cat si pentru cautiune, bani pe care nu prea am sa mai recuperez, pe calea insolventei.

Oricum, daca asta e singura solutie, nu am ce face. Oricum, daca recuperez masinile totusi mai am sanse sa le valoric cumva pe viitor, deci pierderile nu ar fi asa de mari..

Ma poate ajuta cineva cu niste modele de cerere, care trebuie formulate catre instanta ? Din moment ce am titlu executor, de ce mai trebuie o sentinta in baza careia sa se instituie sechestrul ?
Răspuns la discuția Recuperare obiect
Bunurile au fost puse la dispozitie in baza unor contracte de leasing, contract care sunt titluri executorii, deci nu are rost sa ne judecam. Restante are societatea destule, acesta fiind si motivul pentru care vrem sa reziliem contractele si sa recuperam bunurile.

Ma gandeam daca formulam o plangere la politie, ca in mod normal nu ar putea vinde masinile decat cu acte false, atunci situatia lui s-ar agrava si poate ar fi mai dispus sa predea.

Atunci parerea unanima este sa las politia si sa apelez la executorul judecatoresc ? Doar in baza contractului pot solicita instituirea sechestrului ?
Am pus la dispozitia unei societati, in sistem leasing, mai multe autovehicule. Intre timp utilizatorul a intrat in insolventa, iar din informatiile primite administratorul societatii incearca sa "vanda" autovehiculele.

Din pacate la telefon nu mai raspunde, iar eu nu stiu cum sa procedez, ca sa-mi recuperez bunurile. Pornesc executarea silita in vederea localizarii si sechestrarii bunurilor ? Depun la politie plangere ? Pot apela eventual la ambele solutii, poate daca este presat din doua parti, cedeaza si imi aduce inapoi masinile.

Ideea nu este sa-l bag la inchisoare, sa complicam lucrurile, ci sa-l conving cumva, ca este si in avantajul lui sa predea acele masini.

Ce imi propuneti ? In caz de plangere, pentru care infranctiuni ar fi intrunite conditiile ?