Subzista infractiunea de abuz de incredere, in acest sens , putand sesiza Politia , cu o plangere penala prealabila , ce poate fi retrasa , nefiind aplicabila nici o sanctiune penala in acest sens , dupa recuperarea bunurilor.
Mentionez termenul de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorilor , si competente in acest sens sunt Pol , respectiv Parchetul.
Nu stiu cum ar putea societatea sa vanda autovehiculele daca in acte dvs. (sau firma dvs.) apareti ca proprietar.
Probabil respectivul administrator incearca sa "gaseasca" un cumparator care sa preia leasingul, cred, in ideea de a mai recupera ceva "sume de bani".
Daca ratele pe care respectiva firma le plateste sunt la zi, nu vad care ar fi problema...
Daca insa acea firma nu plateste ratele si sa zicem nu a platit 3 rate, puteti formula rapid actiune civila in instanta privind obligatia de a face (de a va returna bunurile mobile) sau/si sa solicitati in temeiul disp. art.598-601 C.proc.civ. sechestrul judiciar.
Puteti solicita incuviintarea unui sechestru judiciar in temeiul disp. art.599 C.proc.civ. si fara a exista proces.
Plangerea la Politie mai mult va incurca decat "va descurca", dar puteti incerca si aceasta "optiune"!
Bunurile au fost puse la dispozitie in baza unor contracte de leasing, contract care sunt titluri executorii, deci nu are rost sa ne judecam. Restante are societatea destule, acesta fiind si motivul pentru care vrem sa reziliem contractele si sa recuperam bunurile.
Ma gandeam daca formulam o plangere la politie, ca in mod normal nu ar putea vinde masinile decat cu acte false, atunci situatia lui s-ar agrava si poate ar fi mai dispus sa predea.
Atunci parerea unanima este sa las politia si sa apelez la executorul judecatoresc ? Doar in baza contractului pot solicita instituirea sechestrului ?
Nu cunosc parerea unanima, insa parerea mea este ca puteti merge pe sechestrul judiciar in baza art.599 (1) pct. 2 si/sau 3 C.proc.civ. deoarece puteti invedera insolvabilitatea debitorului ori aveti motive temeinice sa banuiti ca debitorul vrea sa instraineze bunurile aflate in posesia sa.
Competenta este instanta in circumscriptia careia se afla bunul/bunurile.
Problema este ca va trebui sa scot o gramada de bani, atat pentru onorariul executorului cat si pentru cautiune, bani pe care nu prea am sa mai recuperez, pe calea insolventei.
Oricum, daca asta e singura solutie, nu am ce face. Oricum, daca recuperez masinile totusi mai am sanse sa le valoric cumva pe viitor, deci pierderile nu ar fi asa de mari..
Ma poate ajuta cineva cu niste modele de cerere, care trebuie formulate catre instanta ? Din moment ce am titlu executor, de ce mai trebuie o sentinta in baza careia sa se instituie sechestrul ?