avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită am cesionat firma! executorul vine acum tot la mine ...
Discuție deschisă în Executare silită

am cesionat firma! executorul vine acum tot la mine sau la actualul proprietar?

am avut sechestru pe toate bunurile firmei in favoarea altei firme. Acum 2 luni am cesionat firma cu toate bunurile altei persoane, din alt judet, care si-a luat tot patrimoniul si toate actele si a mutat sediul la el acasa. Acum a venit executorul cu publicatia de vinzare a bunurilor fostei mele societati. El ma ameninta cu penalul ca nu trebuia sa-i dau noului proprietar bunurile deoarece erau sechestrate. Va rog explicati-mi ce pot sa fac de acum incolo. URGENT!!!!!!
Pai nu putea-ti cesiona ceva ce nu aveati, in speta bunul era supus sechestrului. Intr-adevr este o problema, a carei rezolvare necesita analizarea situatiei faptice si scriptice in speranta unei rezolvari.
BINE! Dar eu am cesionat firma cu activ si pasiv
Sa va pregatiti apararea pentru situatia (aproape certa, sau altfel spus, numai prin absurd incerta) a unei plangeri penale. Puteti, de asemenea, sa incercati sa ajungeti la intelegere cu creditorii (ul) si executorul pentru plata creantelor(i) care au determinat punerea bunurilor sub sechestru. Aceasta nu va inlatura existenta infractiunii, care s-a consumat in momentul vanzarii bunurilor sechestrate, dar poate determina lipsa unei plangeri...
Ar fi bine sa va angajati un avocat care sa va consilieze si sa va asiste.
extramat a scris:

BINE! Dar eu am cesionat firma cu activ si pasiv

Daca cesiunea s-a facut anterior punerii sub sechestru, prin pasiv intelegind si creanta pentru care ulterior vi s-au pus bunurile sub sechestru judiciar, nu este o problema, firma fiind cea debitoare, iar bunurile fiind, chiar si la cedent, sechestrabile.
Daca insa, mai intai s-a aplicat sechestrul judiciar, iar apoi dvs. ati facut cesiunea, atunci lucrurile nu mai stau deloc la fel, cesionarea sau vanzarea bunurilor sechestrate, fiind infractiune.

situatie pe care ati creat-o prin concesionare a bunurilor supuse sechestrului E S T E F F F "urata" ,raspunderea totala este tot a d-tra , D O A R DACA ati avut intuitiea de a conditiona , stabili , prin actul de concesionare , ca noul proprietar , ODATA CU PRELUAREA ACTIVULUI SI PASIVULUI, sa preea si obligatiea de a rezolva si desdaunarea catre executorul judecatoresc , in care sens trebuea sa faceti notificare la executie. faceti acum daca se gaseste intelegere intre parti.

Alte discuții în legătură

Sechestru actiuni sa de tip inchis vivibadea vivibadea am si eu o intrebare: cum se face schestrul unor actiuni apartinand unui debitor dintr-un sa de tip inchis? care este procedura? si cum se face valorificarea? ... (vezi toată discuția)
Recuperare obiect vasile.pop vasile.pop Am pus la dispozitia unei societati, in sistem leasing, mai multe autovehicule. Intre timp utilizatorul a intrat in insolventa, iar din informatiile primite ... (vezi toată discuția)
Ipoteca imobil+ sechestru asigurator imobil ektcib ektcib buna ziua, am un contract de executie lucrari care este garantat cu un contract de ipoteca de \"grad I, precum si interdictia de instrainare, grevare si ... (vezi toată discuția)