avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită am cesionat firma! executorul vine acum tot la mine ...
Discuție deschisă în Executare silită

am cesionat firma! executorul vine acum tot la mine sau la actualul proprietar?

am avut sechestru pe toate bunurile firmei in favoarea altei firme. Acum 2 luni am cesionat firma cu toate bunurile altei persoane, din alt judet, care si-a luat tot patrimoniul si toate actele si a mutat sediul la el acasa. Acum a venit executorul cu publicatia de vinzare a bunurilor fostei mele societati. El ma ameninta cu penalul ca nu trebuia sa-i dau noului proprietar bunurile deoarece erau sechestrate. Va rog explicati-mi ce pot sa fac de acum incolo. URGENT!!!!!!
Inteleg ca ati cesionat partile sociale ale firmei si nu bunurile sechestrate sale firmei. Bunurile apartin in continuare firmei la care dumneavoastra nu mai sunteti asociat sau administrator. Trebuie sa verificati daca la Oficiul Registrului Comertului daca s-a inregistrat actul de cesiune si daca a fost publicat in Monitorul Oficial.
In acest caz, nu mi-as face griji decat din partea noului proprietar al firmei, asta daca nu a avut cunostinta de situatia juridica in momentul cesiunii sau ati mai avea probleme in cazul in care sunteti garant fidejusor al creditelor firmei ori ati avalizat ceva bilete la ordin.
mai precis care sin partile ? cum se face notificarea ?
domnule MIXAM! am fost impreuna cu noii proprietari la registrul comertului, am cooptat un nou actionar in firma , iar dupa citeva luni am renuntat la a mai fi actionar si m-am retras din firma. Noul asociat unic al firmei a vrut sa mute firma la Bucuresti si atunci s-a facut un nou act aditional prin care firma este srl cu actionar unic, sediul s-a mutat la Bucuresti, am predat arhiva, s-a facut proces-verbal de descarcare de gestiune,, sau preluat toate bunurile firmei si au fost mutate in noul sediu.. care mai este raspunderea mea acum??
In procesul verbal de descarcare de gestiune sau in actul de cesiune s-a facut si precizarea ca bunurile societatii sunt sechestrate?
In pv de sechestru bunurile au fost lasate in posesia dvs? Ce se prevede in pv de sechestru in sarcina dvs?
@extramat
Deduc faptul ca in speta sunt aplicabile disp. art.411 si urmatoarele C.proc.civ., respectiv faptul ca in cazul executarii silite a unui titlu executoriu, sechestrarea bunurilor mobile aflate in posesiunea debitorului se dispune de executorul judecatoresc (nu sunt aplicabile disp. art.907-908 C.com.).

Prin urmare ar fi aplicabile (teoretic, practic nu cunosc amanuntele prezentarea dvs. fiind incompleta) disp. art.434 c.proc.civ.-Vanzarea bunurilor mobile sechestrate, care nu se va putea face in mai putin de doua saptamani, nici in mai mult de doua luni de la data procesului-verbal de sechestru sau...desi nu se aplica spetei dvs.-de la expirarea termenului prevazut de art.431 alin.(2) C.proc.civ.

Mai deduc faptul ca dvs. ati fost numit custode (conf. art.421 C.proc.civ.) si se presupune ca ati incalcat disp. art.420 C.proc.civ., stramutand fara incuviintarea executorului judecatoresc bunurile, din locul in care acestea "trebuiau sa se afle".

Astfel ca, in conf. cu disp. art.422 C.proc.civ., ipotetic, ar putea fi vorba despre neglijenta/culpa dvs. si exista astfel posibilitatea intrunirii elementelor constitutive ale infractiunii de abuz de incredere daca mai completam si cu disp. art.418 C.proc.civ., deoarece din momentul sechestrarii bunurilor, debitorul nu mai poate dispune de ele pe timpul cat dureaza executarea, sub sanctiunea unei amenzi de la 200 lei la 1000 lei, daca fapta nu constituie infractiune.

In alta ordine de idei, verificati daca s-au respectat disp. art.389 (referitor la perimare) si disp. art.434 C.proc.civ. (la termenul maxim de 2 luni de la data procesului-verbal de sechestru, timp in care se putea face vanzarea bunurilor sechestrate) pentru a afla daca se impune sau nu formularea unei contestatii la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru actiuni sa de tip inchis vivibadea vivibadea am si eu o intrebare: cum se face schestrul unor actiuni apartinand unui debitor dintr-un sa de tip inchis? care este procedura? si cum se face valorificarea? ... (vezi toată discuția)
Recuperare obiect vasile.pop vasile.pop Am pus la dispozitia unei societati, in sistem leasing, mai multe autovehicule. Intre timp utilizatorul a intrat in insolventa, iar din informatiile primite ... (vezi toată discuția)
Ipoteca imobil+ sechestru asigurator imobil ektcib ektcib buna ziua, am un contract de executie lucrari care este garantat cu un contract de ipoteca de \"grad I, precum si interdictia de instrainare, grevare si ... (vezi toată discuția)